Home » Voluntar de profesie
Voluntar de Profesie: Teatrul face minuni în secţia de oncologie!
Am promis că revenim cu detalii despre fiecare Voluntar de Profesie în parte. Faceţi cunoştinţă cu Mirela Vişan, filolog de meserie, care a aflat despre programul „Voluntar de Profesie” întîmplător, prin intermediul Facebook.
Voluntar de Profesie 2014: Cine sunt câştigătorii
Fundaţia Vodafone România a selectat cei nouă voluntari, dintre cei peste 130 de candidaţi înscrişi, care vor face parte din programul „Voluntar de Profesie”, ce se va desfăşura în perioada decembrie 2014 – august 2015. Vom asigura salariile curente ale voluntarilor şi cheltuielile administrative, pentru ca aceştia să se poată dedica în totalitate proiectelor pe care le vor desfăşura împreună cu ONG-urile pentru care au optat.
Voluntar de Profesie: Prelungim înscrierile!
În urma solicitărilor venite din partea ONG-urilor, perioada de înscrieri pentru Voluntar de profesie 2014 s-a extins până în data de 10 octombrie 2014.
Am lansat „Voluntar de profesie”, ediţia a 5-a!
Avem plăcerea să vă anunţăm lansarea celei de-a cincea ediţii a programului „Voluntar de profesie”, care se adresează tuturor celor care îşi doresc să schimbe în bine viaţa oamenilor şi a comunităţilor din jur. Anul acesta avem disponibile 9 locuri pentru o perioadă de 9 luni.
Voluntarul de profesie care pregăteşte copii pentru Olimpiadă
Ciprian Timofte, masterand la Facultatea de Matematică-Informatică, se află la prima experienţă în calitate de voluntar. „E mai greu până începi şi îi prinzi gustul”, spune el. În cazul lui, startul l i-a fost dat de către nişte copii hipoacuzici, pentru care a fost profesor şi îndrumător.
Voluntar de Profesie, ediţia a IV-a, la final. Ce urmează?
Programul Voluntar de Profesie, ediţia a IV-a, s-a încheiat, după şase luni în care voluntarii noştri au plecat la drum plini de speranţe şi de ambiţie, după şase luni în care nu puţine au fost provocările, după şase luni în care o parte dintre probleme au fost rezolvate. Au fost şase luni în care, acolo unde nu s-a reuşit o rezolvare concretă, s-au deschis uşi, s-au ivit speranţe, s-au făcut auzite voci.
Voluntar de profesie: „Sunt fericită când fac un copil sa zâmbească”
Scopul voluntarului de profesie Anca Lazăr a fost acela de a a forma o reţea de 20 de voluntari care să lucreze în învăţământul primar şi gimnazial şi să-i ajute pe copii cu risc ridicat de abandon şcolar.
Răsplată de voluntar: „Sunt oameni care îmi mulţumesc cu ochii în lacrimi”
Voluntarul de Profesie Raluca Muntean a început să facă voluntariat încă din liceu când, sub coordonarea profesorului de limba engleză, a făcut vizite copiilor dintr-un centru de plasament din Bistriţa. A continuat apoi ca voluntar în mai multe organizaţii din judeţul Alba, în perioada studenţiei, dar şi după terminarea studiilor.
Voluntar de profesie: „Aş fi rămas în sat pentru totdeauna dacă n-aş fi fost ajutat”
În satul Panu, care se află la 100 km de Bacău, timpul parcă a stat în loc. Vorbim despre una dintre cele mai sărace comunităţi ale judeţului, cu familii extrem de sărace şi fără locuri de muncă. Aici lucrează tânărul Adrian Ailincăi, în vârstă de 19 ani, care a fost acceptat în programul Voluntar de Profesie alături de Fundaţia de Sprijin Comunitar din Bacău.
Premiu important pentru unul dintre voluntarii de profesie
Raluca Muntean, Voluntar de Profesie în ediţia 2013, a câştigat premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijiri la domiciliu, acordat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.
Cea mai mare calitate a unui voluntar trebuie să fie BUCURIA!
În urmă cu 15 ani, Campusul de la Bisoca al Fundaţiei Sfântul Sava de la Buzău îl primea în gazdă pe Ionuţ Vuta, aflat atunci într-o excursie şcolară. Ionuţ a fost impresionat de acele locuri, unde a revenit şi în anii următori şi unde a început să facă voluntariat. O simplă vacanţă de vară a proiectat în viaţa lui Ionuţ Vuta pofta de a face bine, în mod altruist, o trăsătură ce l-a calificat în programul derulat de către Fundaţia Vodafone România, Voluntar de Profesie.
Maria Culescu, de la cancer la voluntariat
Maria Culescu a înfruntat cu mult curaj, în 2008, o boală care pentru mulţi este necruţătoare: cancerul. Spre deosebire de alţi români, care nu au această şansă, Maria Culescu s-a tratat într-o clinică din străinătate, care a reuşit să oprească boala.