Bright Sky • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Servicii Sociale

Bright Sky

Parteneri

Asociația Necuvinte, Code 4 Romania, Poliția Română

Localizare

Național

Anul lansării

2020

Beneficiari

Întreaga populație a României

Scopul Proiectului

Violența domestică este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Toate persoanele pot fi expuse la violența domestică și de gen, dar majoritatea victimelor sunt femei și fete. Organizația Mondială a Sănătății estimează că una din trei femei din întreaga lume este victima unei forme de abuz cel puțin o dată în viață, o cifră care din păcate a rămas în mare parte neschimbată în ultimul deceniu. Contrar percepției generale, aceste procente se păstează indiferent de statut social sau grad de educație. În Europa, între 12% și 15% dintre femei sunt victime ale violenței domestice.

România nu face nici ea excepție, cifrele oficiale situându-ne pe primele locuri în Europa atunci când vorbim despre acest fenomen.
După anii 2000 s-au făcut pași în ceea ce privește crearea unui cadru legislativ și instituțional pentru combaterea violenței domestice: ratificarea Convenției de la Istanbul, ordinul de protecție provizoriu, ordinul de protecție emis de instanță sau brățările electronice pentru agresori. Sunt încă multe de făcut în acestă direcție, educația și prevenția jucând un rol esențial. În acest context, a fost lansată aplicația Bright Sky RO, un instrument digital care conține informații și asistentă destinate victimelor violenței domestice dar și tuturor celor care sunt interesați de fenomen și vor să ajute

Soluția

Ce îți oferă Bright Sky RO?

  • Chestionare de evaluare a gradului de siguranță al relației
  • Un jurnal confidențial pentru documentarea semnelor abuzului domestic în format text,poză,video sau audio. Informațiile din jurnal nu vor fi niciodată stocate pe telefon
  • Resurse,instrumente și informații pe tema violenței domestice, harturirii și abuzului sexual
  • Un ghid de siguranță online, cu sfaturi care pot ajuta la creșterea nivelului de securitate în mediul online
  • Date de contact ale serviciilor specializate în sprijinirea victimelor violenței de gen

Cum funcționează aplicația?

Cine poate ajuta victimele?

Poliția Română

Serviciul de Medicină Legală

Organizațiile Neguvernamentale

Apelează 0800.500.333 dacă ești victima violenței domestice, discriminării pe criterii de sex sau traficului de persoane. Linie telefonică non-stop, gratuită, deservită de ANES.

Când viața bate filmul, este timpul să ceri ajutor.

Descarcă aplicația Bright Sky RO și află ce poți face atunci când tu sau cineva apropiat ție vă confruntați cu violența domestică.

Scroll to Top