Am lansat "Voluntar de profesie", ediţia a 5-a!

Am lansat „Voluntar de profesie”, ediţia a 5-a!

Avem plăcerea să vă anunţăm lansarea celei de-a cincea ediţii a programului „Voluntar de profesie”, care se adresează tuturor celor care îşi doresc să schimbe în bine viaţa oamenilor şi a comunităţilor din jur. Anul acesta avem disponibile 9 locuri pentru o perioadă de 9 luni.

„Oricine îşi doreşte să lucreze pentru o organizaţie non profit din România, în beneficiul copiilor, tinerilor cu dizabilităţi, familiilor dezavantajare sau bătrânilor, îşi poate urmări acest vis şi se poate înscrie în ediţia din acest an a programului. Tot ce trebuie să facă este să îşi aleagă o ONG unde doreşte să lucreze şi să propună un proiect pe care să îl pună în practică în cele 9 luni de voluntariat”, a declarat Angela Galeţa, Director, Fundatia Vodafone Romania.

Fundaţia Vodafone România va asigura salariile celor 9 persoane, precum şi cheltuielile administrative, pe toată durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultima sa remuneraţie obţinută până la începerea programului „Voluntar de profesie”, în limita a 1.000 de euro (net). „Voluntar de profesie” se adresează atât publicului larg, cât şi angajaţilor Vodafone, 2 din cele 9 locuri fiind alocate acestora.

Cum se fac înscrierile

Persoanele care doresc să se înscrie în program trebuie să identifice organizaţia non profit, să obţină acordul acesteia pentru a lucra împreună timp de 9 luni şi să completeze formularul de înscriere disponibil pe fundatia-vodafone.ro, secţiunea „Voluntar de profesie”, în perioada 10 septembrie – 26 septembrie 2014.

Cei 9 câştigători vor fi selectaţi de către un juriu format din membrii Consiliului de Administraţie şi ai echipei Fundaţia Vodafone România, conforma calendarului programului.

Organizaţia non-guvernamentală aleasă de candidaţi trebuie să îşi desfăşoare activitatea în România, într-unul din domeniile: sănătate, educaţie, prevenirea abandonului familial şi şcolar, servicii sociale, voluntariat, incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale şi ajutor în situaţii de urgenţă. Pentru mai multe detalii privind calendarul şi regulamentul programului „Voluntar de profesie”, vă invităm să accesaţi vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/voluntar-de-profesie/#tab-1

Ce înseamnă „Voluntar de profesie”

„Voluntar de profesie” se desfăşoară în România din 2010, iar primele patru ediţii au însemnat 28.600 de voluntariat, 65 de proiecte şi 15.000 de beneficiari, aflaţi în grija diferitelor ONG-uri partenere din mai multe oraşe. La ediţia de anul trecut, cei 18 voluntari au fost implicaţi în proiecte precum instruirea copiilor hipo-acuzici cu potenţial intelectual ridicat în vederea îmbunătăţirii situaţiei lor şcolare, susţinerea unor cercuri de pictură pentru copii cu dizabilităţi severe de vedere, oferirea de lecţii de muzică şi înfiinţarea unei trupe rock pentru copii şi adolescenţi cu autism şi ADHD, cluburi de gastronomie pentru copii defavorizaţi etc.

„Voluntar de Profesie” este un program lansat în anul 2002 de către Fundaţia Vodafone Group la nivel mondial, sub numele World of Difference.  Până astăzi, peste 3.025 de voluntari din 19 ţări s-au implicat în proiecte dezvoltate de ONG-uri din lumea lumea.

Scroll to Top