Scrisori pentru Moș Crăciun

Beneficiari: copii din centre de zi și din centre de plasament
Localizare: național
Anul lansarii: 2010
Buget: 880.000 lei

Scopul proiectului:

Oferirea de cadouri de Crăciun copiilor care provin din medii defavorizate.

Problema:

Sute de copii din centrele de plasament și din familii nevoiașe sunt lipsiți de posibilități materiale, în preajma Sărbătorilor de Iarnă și nu primesc niciun cadou cu ocazia Crăciunului.

Solutia:

O echipă de animatori condusă de Spiridusa lui Moș Crăciun vizitează la sfarsitul fiecărui an copiii din centrele de zi și de plasament din toată țara și într-o atmosferă de poveste, copiii își aștern dorințele în scrisori colorate și pline de speranța, pe care Spiridusa le înmânează apoi voluntarilor, ajutoare de nădejde ale lui Moș Crăciun.

Voluntarii aleg scrisorile merg la cumpărături în numele Moșului și au grijă să umple tolba batrânului generos cu toate cadourile pe care copiii și le-au dorit: haine și ghete pentru iarnă, ghiozdane și rechizite, dulciuri, role, mașini cu telecomandă, costume de prințesa și de super eroi, truse de pictură, undițe de pescuit, laptopuri de jucărie, trompete și cadouri pentru frații lor mai mici.

Din anul 2016 am ales să extindem acest proiect și să încurajăm și implicarea angajaților altor companii, cărora dorim să le mulțumim pe această cale: Huawei Romania, OTP Bank Romania, Romanian Business Leaders, Republică și Next Adverstising, Cohn and Jansen, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, Soprano Design SRL și Tuborg.

Rezultate cumulate din 2010 până în prezent:

875.000 lei valoarea cadourilor cumpărate
3.100 de copii
103 de organizații
3.378 de voluntari
15.512 ore de voluntariat

Vezi și:

661 de copii defavorizați din regiunile de sud, nord și est ale țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun

1.000 de copii defavorizați din întreaga țară vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun

339 de copii defavorizați din jumătatea de vest a țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun

1.000 de copii din 26 de comunități defavorizate din întreaga țară i-au trimis scrisori lui Moș Crăciun prin Fundația Vodafone România

161 de copii defavorizați din jumătatea de vest țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun