1.000 de copii din 26 de comunități defavorizate din întreaga țară i-au trimis scrisori lui Moș Crăciun prin Fundația Vodafone România • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

1.000 de copii din 26 de comunități defavorizate din întreaga țară i-au trimis scrisori lui Moș Crăciun prin Fundația Vodafone România

București, 7 noiembrie 2017 – În cadrul caravanei „Scrisori pentru Moș Crăciun”, derulată în fiecare an de Fundația Vodafone România, 1.000 de copii aflați în centre sociale și de plasament din 26 de comunități defavorizate din întreaga țară și-au pus pe hârtie dorințele pentru cadourile pe care le așteaptă anul acesta de Crăciun. Pentru a strânge toate cele 1.000 de scrisori, echipa caravanei a parcurs aproape 4.000 de km în două săptămâni, trecând prin București și 16 județe ale țării – Buzău, Argeș, Ilfov, Cluj, Bihor, Alba, Constanța, Vrancea, Bacău, Iași, Botoșani, Suceava, Timiș, Gorj, Tulcea și Prahova. Județele de unde au fost colectate cele mai multe scrisori sunt Constanța, Iași și Cluj.

„Eu îmi doresc un flaut pentru că îmi place să cânt”, scrie o fetiță în mesajul ei către Moș Crăciun. „Eu fac gimnastică ritmică și am nevoie de un costum roșu”, îi transmite o altă fetiță.

Aflat la a opta ediție, programul național „Scrisori pentru Moș Crăciun” s-a extins de la an la an, prin parteneriate derulate cu organizații neguvernamentale din toate regiunile țării, acoperind tot mai multe comunități defavorizate. Anul acesta, Fundația Vodafone România a reușit să adauge încă opt comunități pe harta caravanei, față de 2016, numărul copiilor care i-au scris Moșului crescând cu 400, comparativ cu anul trecut.

Scrisorile colectate de fundație vor fi scanate și încărcate într-o aplicație special creată pentru acest program, astfel încât să poată fi citite de voluntarii programului. Din 2010, anul în care a fost lansată, până acum, caravana „Scrisori pentru Moș Crăciun” a strâns scrisori de la 3.100 de copii din medii defavorizate din toată țara.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Scroll to Top