339 de copii defavorizați din jumătatea de vest a țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

339 de copii defavorizați din jumătatea de vest a țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun

  • Darurile vor fi impărțite în cadrul a două evenimente speciale organizate la Timișoara și Cluj-Napoca

 București, 12 decembrie 2017 – 339 de copii din centre sociale și de plasament aflate în comunități defavorizate din vestul țării vor primi cadourile pe care și le doresc de Crăciun, cu ajutorul voluntarilor caravanei „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România. Darurile vor fi oferite copiilor în cadrul a două evenimente speciale, primul organizat miercuri, 13 decembrie, la Timișoara, celălalt programat pentru vineri, 15 decembrie, la Cluj-Napoca.

Timișoara și Cluj-Napoca sunt primele din seria celor cinci orașe unde sunt organizate astfel de evenimente pentru copiii care vor primi cadouri, în cadrul ediției 2017 a programului, Timișoara fiind de asemenea pentru prima dată inclus în program. Următoarele evenimente vor avea loc în perioada 18-22 decembrie, în București, Iași și Constanța. În total, voluntarii caravanei vor aduce cadouri pentru 1.000 de copii din întreaga țară, donațiile strânse pentru această ediție ajungând la aproape 78.000 de euro.

Pentru a-i transmite ce își doresc, cei mici i-au scris Moșului, iar scrisorile lor au fost colectate de echipa caravanei, apoi scanate și încărcate într-o aplicație special creată pentru acest program, astfel încât să poată fi citite de voluntari. Caravana „Scrisori pentru Moș Crăciun” a parcurs aproape 4.000 de km în două săptămâni pentru a strânge dorințele puse pe hârtie de toți cei 1.000 de copii, trecând prin București și 16 județe ale țării – Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Gorj, Iași, Ilfov, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vrancea. Până la finalul ediției 2017 a programului, caravana va ajunge la 12.000 de km parcurși, în total, anul acesta.

În cadrul acestei ediții a programului, angajații din opt companii și organizații neguvernamentale s-au alăturat Fundației Vodafone România ca parteneri donatori și au pregătit cadouri pentru 318 copii, din cei 1.000.

Aflat la a opta ediție în 2017, programul național „Scrisori pentru Moș Crăciun” s-a extins de la an la an, prin parteneriate derulate până acum cu peste 100 de organizații neguvernamentale din toate regiunile țării, acoperind tot mai multe comunități defavorizate. Anul acesta, Fundația Vodafone România a reușit să adauge opt comunități noi pe harta caravanei, numărul copiilor care vor primi cadouri de la Moș crescând astfel cu 400 față de 2016.

Din 2010, anul în care a fost lansată, până acum, caravana „Scrisori pentru Moș Crăciun” a ajuns la 3.100 de copii din medii defavorizate din toată țara. Valoarea totală a donațiilor făcute în toți acești ani de voluntari pentru cadourile micuților se ridică la aproape 200.000 de euro.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Scroll to Top