1.000 de copii defavorizați din întreaga țară vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

• Donații totale de aproximativ 78.000 de euro pentru ediția 2017 a caravanei „Scrisori pentru Moș Crăciun”
  • Copiii provin din 26 de comunități din București și 16 județe ale țării

București, 12 decembrie 2017 – În perioada 13-22 decembrie, 1.000 de copii din centre sociale și de plasament aflate în 26 de comunități defavorizate din întreaga țară vor primi cadourile pe care și le doresc de Crăciun, cu ajutorul celor aproape 1.100 de voluntari ai caravanei „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România. Cei mai mulți copii, 339, se află în comunități din regiunea de vest a țării. Donațiile totale strânse anul acesta pentru cadouri au ajuns la aproape 78.000 de euro.

Pentru a-i transmite ce își doresc, cei mici i-au scris Moșului, iar scrisorile lor au fost colectate de echipa caravanei, apoi scanate și încărcate într-o aplicație special creată pentru acest program, astfel încât să poată fi citite de voluntari. Cadourile vor ajunge la copii în cadrul a cinci evenimente regionale, pe care Fundația Vodafone România le va organiza în această perioadă în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Iași, ultimele trei orașe fiind pentru prima dată incluse în program în 2017.

Pentru a strânge dorințele puse pe hârtie de toți cei 1.000 de copii, caravana „Scrisori pentru Moș Crăciun” a parcurs aproape 4.000 de km în două săptămâni, trecând prin București și 16 județe ale țării – Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Gorj, Iași, Ilfov, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea și Vrancea. Până la finalul ediției 2017 a programului, caravana va ajunge la 12.000 de km parcurși, în total, anul acesta.

În cadrul actualei ediții a programului, angajații din opt companii și organizații neguvernamentale s-au alăturat Fundației Vodafone România ca parteneri donatori și au pregătit cadouri pentru 318 copii din cei 1.000.

Aflat la a opta ediție în 2017, programul național „Scrisori pentru Moș Crăciun” s-a extins de la an la an, prin parteneriate derulate până acum cu peste 100 de organizații neguvernamentale din toate regiunile țării, acoperind tot mai multe comunități defavorizate. Anul acesta, Fundația Vodafone România a reușit să adauge opt comunități noi pe harta caravanei, numărul copiilor care vor primi cadouri de la Moș crescând astfel cu 400 față de 2016.

Din 2010, anul în care a fost lansată, până acum, caravana „Scrisori pentru Moș Crăciun” a ajuns la 3.100 de copii din medii defavorizate din toată țara. Valoarea totală a donațiilor făcute în toți acești ani de voluntari pentru cadourile micuților se ridică la aproape 200.000 de euro.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.