161 de copii defavorizați din jumătatea de vest țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

161 de copii defavorizați din jumătatea de vest țării vor primi cadourile pe care i le-au cerut lui Moș Crăciun

  • 161 de copii din centre sociale și de plasament din județele Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș vor primi cadourile de Crăciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România
  • Darurile de la Moș Crăciun vor fi oferite în cadrul unui spectacol special, ce va avea loc miercuri, 21 decembrie, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova
  • „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, a ajuns la cea de-a șaptea ediție

București, 20 decembrie 2016161 de copii defavorizați din județele Dolj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș vor primi cadourile de Crăciun pe care le-au cerut, cu ajutorul programului „Scrisori pentru Moș Crăciun” al Fundației Vodafone România. Darurile vor fi oferite copiilor în cadrul unui spectacol special de sărbători ce va avea loc miercuri, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților din Craiova. Evenimentul face parte din inițiativa „Scrisori pentru Moș Crăciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, ajuns la cea de-a șaptea ediție.

„Mie îmi place să mă joc cu roboți și fotbalul. Îmi doresc să-mi aduci roboți și mașină cu telecomandă și niște ghete de fotbal și o minge și tricoul lui Messi și dulciuri. Te aștept cu drag. O, am uitat: și o pușcă mare, te rog, Moșule”, scrie Mario, un băiețel de 10 ani din Eșelnița, Cazanele Dunării, în scrisoarea sa către Moș Crăciun.

Anul acesta, 600 de copii din centre sociale și de plasament din toată țara i-au scris Moșului pentru a-i transmite ce cadouri își doresc de Crăciun. Copiii provin din 18 comunități defavorizate din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Suceava și Timiș.

Scrisorile au fost colectate de Fundația Vodafone România, scanate și încărcate într-o aplicație dedicată, astfel încât să poată fi citite de voluntari. Pentru fiecare dintre acești copii, un voluntar s-a transformat în Moș Crăciun, a cumpărat și a pregătit cadourile ce vor fi oferite în cadrul unui spectacol special, în care cei mici se vor întâlni cu spiriduși, magicieni și Moșul însuși. Pentru a acoperi întreg teritoriul țării, Fundația Vodafone România organizează patru astfel de spectacole regionale, în Craiova, Bacău, Cluj-Napoca și Pitești.

Din 2010, anul în care a fost lansat programul, 2.000 de copii din medii defavorizate din toată țara au beneficiat de cadouri din partea voluntarilor Fundației Vodafone România.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat aproape 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top