Scrisori pentru Moș Crăciun • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Voluntariat

Scrisori pentru Moș Crăciun

Localizare

Național

Buget

1.623.000 lei

Anul lansării

2010

Beneficiari

Copii din medii defavorizate, din zone rurale sau urbane slab dezvoltate, centre de zi și din centre de plasament.

Scopul Proiectului

Oferirea de cadouri de Crăciun copiilor care provin din medii defavorizate.

Problema identificată

În cazul multor copii din medii defavorizate Crăciunul nu este cu nimic mai special față de oricare altă zi din an. Deși pare greu de crezut, ei nu s-au bucurat niciodată de venirea Moșului sau nu au crezut niciodată că el chiar există.

Ei nu-și doresc jucării foarte scumpe sau cele mai noi gadget-uri. Ar fi fericiți chiar și cu o păpușă, câteva fructe sau o ciocolată.

Soluția

O echipă de animatori condusă de Spiridusa lui Moș Crăciun vizitează la sfârșitul fiecărui an copiii din centre de zi și şcoli din toată țara și, într-o atmosferă de poveste, copiii își aștern dorințele în scrisori colorate și pline de speranță, pe care Spiridusa le pune apoi la dispoziția voluntarilor (donatorilor), ajutoare de nădejde ale lui Moș Crăciun.

Donatorii aleg scrisorile, merg la cumpărături în numele Moșului și au grijă să umple tolba batrânului generos cu toate cadourile pe care copiii și le-au dorit: haine și ghete pentru iarnă, ghiozdane și rechizite, dulciuri, role, mașini cu telecomandă, costume de prințesa și de super eroi, truse de pictură, undițe de pescuit, instrumente de cântat sau cadouri pentru frații lor mai mici.

Din anul 2016 am ales să extindem acest proiect și să încurajăm și implicarea angajaților altor companii, pe lângă cei ai Vodafone. De atunci, în fiecare an ni se alătură companii noi.

An cu an, proiectul a luat amploare și pentru o mai bună gestionare a sa am apelat la o soluție digitală. Astfel, în 2019 am creat platforma Scrisori pentru Moș Crăciun https://scrisoripentrumoscraciun.ro/. Aceasta înlesnește întâlnirea cererii ONG-urilor, care caută donatori de cadouri de Crăciun pentru copiii pe care îi au ca beneficiari, cu oferta companiilor care doresc să își implice angajații în acțiuni de CSR. 

Accesarea platformei este gratuită pentru toți actorii implicați (ONG-uri, companii, donatori individuali).

Scroll to Top