VIDEO: Cum poate fi învinsă scleroza multiplă

Scleroza multiplă (SM) este o boala care afectează peste 10.000 de români, n-are leac sau cel puţin încă nu a fost descoperit până acum. Bolnavii care suferă de scleroză multiplă trebuie să găsească soluţii de convieţuire cu această boală, care atacă sistemul nervos central (creierul şi coloana vertebrală).

Am rezonat cu filmul de prezentare a tinerei Kayla Montgomery, una dintre cele mai bune alergătoare din Statele Unite care, aşa cum nimeni n-ar putea bănui, suferă de scleroză multiplă.

Cum se împacă scleroza multiplă cu sportul de performanţă? Cum poate să aibă un bolnav cu scleroză multiplă o viaţă super activă? Priviţi filmul, extrem de emoţionant, şi veţi găsi răspunsurile.

În cadrul proiectului „Scleroza multiplă, boala adultului tânăr. Recunoaşte riscurile„, lansat de către Asociaţia SM Speromax Alba şi Fundaţia Vodafone România, 80 de pacienţi cu scleroză multiplă din judeţul Alba beneficiază, timp de un an, de asistenţă specializată din partea unei echipe de asistenţi sociali, kinetoterapeuţi şi psihologi.