O zi plină de culoare alături de Asociaţia Hercules

Ziua de 12 martie a fost plină de culoare şi lumină, nu doar pentru că am avut parte de un soare fermecător, ci pentru că la Costeşti, în Argeş, unde am fost împreună cu 30 de colegi din cadrul Vodafone România, i-am cunoscut pe copiii aflaţi de care are grijă Asociaţia Hercules şi am pictat împreună cu ei pereţii clădirii.

Centrul de zi Hercules, finanţat de către Fundaţia Vodafone România, este singurul de acest tip din zona de sud a judeţului Argeş. Aici sunt ajutaţi 50 de copiii din familii defavorizate să îşi facă temele, să primească lecţii suplimentare la materiile la care întâmpină probleme şi să participe la diverse activităţi sportive şi recreative. Foarte important pentru micuţi, la centrul de zi Hercules li se serveşte întotdeauna masa de prânz. Activitatea lor este supravegheată zilnic de profesori îşi învăţători voluntari, de o educatoare şi de către un psiholog.

Clădirea în care învaţă micuţii a fost renovată recent şi era păcat ca pereţii înalţi şi albi să rămână aşa, pur şi simplu ca într-un spital. Prin urmare, ieri am fost artişti. Am pictat imagini din poveşti, desene animate, fructe şi legume, în sala de mese, şi multe alte imagini care îi încântă pe copii. Cei mici nu doar că au fost entuziasmaţi de noul design interior care începea să prindă formă chiar sub ochii lor, dar n-au stat pe gânduri şi au pictat şi ei, cot la cot cu noi.

O parte dintre colegii noştri s-au sacrificat  – nu putem fi toţi artişti, nu? – şi au făcut curăţenie în sălile de activităţi, unde au scos mochetele vechi, pentru a pune unele noi.  Şi pentru că era nevoie de mobilier nou, am construit şi rafturi pentru camera cu bunătăţi.

Mai multe fotografii puteţi vedea pe albumul special creat pe pagina noastră de Facebook.

Fundaţia Vodafone România este prima fundaţie corporativă din România, care a şi reglementat, la nivel de companie, un program pentru angajaţi, prin intermediul căruia aceştia beneficiază de două zile libere pe an pentru participarea la acţiuni de voluntariat.  Ca întotdeauna, colegii din cadrul Vodafone România au răspuns în număr mare apelului de voluntariat şi le mulţumim pentru asta!