Am jucat baschet în scaun rulant alături de Fundaţia Motivation • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Am jucat baschet în scaun rulant alături de Fundaţia Motivation

Joi, 19 martie ,12 voluntari din cadrul companiei Vodafone România au răspuns apelului lansat de către fundaţia noastră şi s-au prezentat la sala de baschet a Federaţiei Române de Baschet, să joace baschet în scaune rulante. A fost o experienţă inedită, pentru că am întâlnit nişte oameni care nu şi-au pierdut pofta de viaţă şi care se simt liberi, chiar dacă sunt legaţi de scaune rulante.

Chiar dacă lucrează în companie de doar patru luni, Ana Maria Armeanu a răspuns imediat apelului lansat de către Fundaţia Vodafone colegilor din Vodafone România, de a lua parte la un meci caritabil de baschet.

„Consider că orice om are dreptul să facă sport, indiferent dacă suferă de dizabilităţi sau nu. Oricine trebuie să facă sport, pentru sănătate şi pentru corpul lui”, ne-a spus ea.

Ana Maria Armean - baschet caritabil - Fundatia Vodafone - Fundatia Motivation

Jocurile s-au desfăşurat între echipe formate din voluntari Vodafone şi sportivi Motivation, absolut toţi jucătorii fiind în scaune cu rotile.

„A fost foarte greu să stau într-un scaun rulant şi să nu mă pot mişca, dar a fost amuzant şi mi-a plăcut. Oamenii sunt foarte determinaţi şi le place foarte mult viaţa, chiar dacă ei nu pot sta în picioare”, a remarcat ea.

Pentru cei care nu ştiu, compania Vodafone România oferă două zile libere pe an angajţilor săi pentru ca aceştia să poată participa la activităţi caritabile.

Andrei Cenuşă, care lucrează la Vodafone de doi ani, s-a aflat la a doua participare la un astfel de eveniment, după cel desfăşurat în octombrie, anul trecut.

„Am văzut că sunt oameni ca noi, cu pasiuni, cu joburi, oameni care chiar merită ajutaţi să trăiască o viaţă normală, aşa cum o trăim şi noi”, ne-a spus el.

Andrei Cenusa - baschet caritabil - Fundatia Vodafone - Fundatia Motivation
Andrei Cenuşă a fost unul dintre cei mai buni marcatori de pe teren

„M-am simţit foarte bine. Astfel de campanii trebuie încurajate tot mai des, pentru că vrem ca ei să facă parte din comunitate şi să se simtă oameni obişnuiţi aşa cum suntem cu toţii”.

Alexandru Petre, care lucrează în departamentul financiar din Vodafone România, ne-a mărturisit că i-a fost foarte greu să joace baschet în scaun rulant, dar asta nu l-a oprit să se simtă bine şi să se bucure de eveniment.

„Apreciez foarte mult oamenii care reuşesc să-şi depăşească limitele prin sport şi multă voinţă. Consider că noi toţi avem de învăţat din astfel de lucruri. Trebuie să fim alături de ei şi să le aducem un zâmbet, o încurajare”, a spus el.

Alexandru Petre - baschet caritabil - Fundatia Vodafone - Fundatia Motivation

„Nu este uşor să nu poţi să te ridici, să fii nevoit să te îmbrace cineva sau să te spele”.

Fundaţia Motivation, unul dintre partenerii tradiţionali ai Fundaţiei Vodafone România, a fost înfiinţată în anul 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România, sprijin pe care l-am oferit neîntrerupt până în prezent. Serviciile pe care le oferă  acoperă o gama largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

DSC_0358

Puteţi vedea mai multe fotografii în albumul urcat pe pagina noastră de Facebook.

Scroll to Top