În ţara vrăjitorului Oz • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

În ţara vrăjitorului Oz

Fundaţia Vodafone România a organizat un eveniment special pentru copiii aflaţi în grija Centrului de Zi Hercules, în care Irina Margareta Nistor, preşedintele Fundaţiei Vodafone România, i-a introdus pe copii în lumea cinematografiei.

Magazinul Vodafone România din cadrul AFI Palace Cotroceni s-a transformat pentru aproximativ o oră în cinematograf pentru copii, în care Irina Margareta Nistor le-a povestit celor mici cum s-a făcut filmul Vrăjitorul din Oz, varianta din 1939.

Copiii au aflat detalii despre actori, problemele pe care le-au întâmpinat în timpul filmărilor, cum s-au făcut efectele speciale, precum şi multe alte secrete din spatele camerei de luat vederi.

După această introducere, cei mici au mers la filmul „Întoarcerea lui Dorothy„, film animat, dublat în limba română, care rulează în prezent în cinematografe şi care este o continuare a celui mai cunoscut film pentru copii din totate timpurile: „Vrăjitorul din Oz”.

După film copiii au testat cele mai noi tehnologii expuse în magazinul Vodafone România, atracţia principală fiind, bineînţeles, jocurile.

În cadrul  “Centrului de zi Hercules”, susţinut de către Fundaţia Vodafone România, 50 de copii din familii dezavantajate îşi fac temele, servesc masa de prânz, primesc lecţii suplimentare la materiile la care întâmpină probleme sau participă la activităţi sportive şi recreative. Activitatea copiilor este supravegheată zilnic de profesori şi ȋnvăţători voluntari, o educatoare şi un pedagog.

Scroll to Top