Jocurile Naţionale Special Olympics

Jocurile Naţionale Special Olympics

Fundaţia Special Olympics România a organizat în perioada 6-9 iunie cel mai mare eveniment sportiv anual dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale,  Jocurile Naționale SO România, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova şi cu Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Mina”.

Timp de patru zile, 300 de sportivi din întreaga ţară (44 de delegaţii), s-au „întrecut” la probe de atletism, bocce, badminton şi înot. N-am pus întâmplător între ghilimele verbul „întrecut”, pentru că toţi sportivii au fost declaraţi câştigători şi au urcat pe podium, cel mai important fiind participarea şi bucuria lor de a practica sport.

Competiţiile s-au desfăşurat pe Stadionul Ion Oblemenco, în Sala Polivalentă, în săli de sport ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi la bazinul Plus Aqua Spa&Wellness.

Sportivii au fost însoţiţi de peste 120 de membri de familie şi peste 50 de antrenori/profesori, pentru care a şi fost organizat Forumul Familiilor, un seminar interactiv care a curpins prezentări şi discuţii pe teme de sănătate, specifice persoanelor cu dizabilităţi fizice şi intelectuale.

Mai mult, în paralel cu evenimentele sportive, au avut loc şi evaluări medicale gratuite, oferite de către medici specialişti voluntari şi studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul UMF Craiova, ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova şi UNEFS Bucureşti.

Scroll to Top