1 iunie alături de Asociaţia Hercules din Costeşti

Unul dintre partenerii noştri importanţi, Asociaţia Hercules din Costeşti, a organizat în cadrul „Centrului de zi Hercules” un eveniment dedicat zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, la care au participat 200 de copii, care s-au bucurat de jocuri şi concursuri educative şi de dezvoltare a abilităţilor. Copiii au avut parte de concursuri de mimă, karaoke, teatru de păpuşi, animaţie, face painting, modelat baloane.

Ziua s-a încheiat cu un spectacol oferit de trupa de teatru Magic Art din Bucureşti, după care copiii au primit cadouri din partea Asociaţiei Hercules.

În cadrul proiectului „Centrul de zi Hercules”, susţinut de către Fundaţia Vodafone România, 50 de copii din familii dezavantajate îşi fac temele, servesc masa de prânz, primesc lecţii suplimentare la materiile la care întâmpină probleme sau participă la activităţi sportive şi recreative. Activitatea copiilor este supravegheată zilnic de profesori şi ȋnvăţători voluntari, o educatoare şi un pedagog.

De asemenea, vârstnicii din comunitate petrec o zi pe săptămâna la Clubul Seniorilor şi primesc ajutor din partea centrului.

Fundaţia Vodafone România finanţează „Centrul de zi Hercules” pentru a combate analfabetismul şi abandonul şcolar în rândul copiilor, excluziunea socială a familiilor defavorizate, dar şi abandonul familial sau fenomene precum alcoolismul, delicvenţa juvenilă şi violenţa în familie.

Imagini din cadrul „Centrului de zi Hercules”