Fundația Vodafone România a finanțat achiziționarea de echipamente medicale și de mobilier specific pentru dotarea noii Unități de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.
Unitatea de Primiri Urgență, care are un spațiu de 750 metri pătrați, a avut nevoie de o investiție totală de 333.669 euro, dintre care 300.000 au fost finanțați de Fundația Vodafone România.
Numărul de paturi de spital a fost mărit de la 7 la 20, crescând astfel numărul minim de pacienți care sunt tratați zilnic în cadrul unității cu 320%, de la 125 la 400 de pacienți. Dotarea unității a fost începută în data de 6 august și finalizată la începutul lunii octombrie.
“Se vor reduce perioadele îndelungate de așteptare, se vor evita situațiile de supraaglomerare și va crește eficiența tratării micilor bolnavi. În prezent, cei aproximativ 6.000 de pacienți anuali ai spitalului – internați, ambulatori sau în situații de urgență, inclusiv de tip neonatal – pot beneficia de noile echipamente”, a spus Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.
Printre echipamentele medicale cumpărate se numără un sistem de monitorizare a funcțiilor vitale, două electrocardiografe portabile cu 12 canale, un defbrilator cu pacemaker extern, un dispozitiv medical de triaj, un ventilator pentru camera de resuscitare, o masă încălzită pentru resuscitare nou-născuți și un ecograf Doppler. Dotarea a fost realizată în parteneriat cu Fundația pentru SMURD.
Fundația Vodafone România a început colaborarea cu Spitalul Grigore Alexandrescu în 2013, cu un proiect finanțat prin programul “Fondul pentru Fapte Bune”, în valoare de 53.000 euro, prin care a fost modernizată, reabilitată și echipată secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a spitalului. În 2014, colaborarea a continuat prin achiziționarea unui ecocardiograf ultraperformant, modelul Eectric Vivid S5, în valoare de 51.000 euro, pentru Compartimentul de Cardiologie, Secția Pediatrie II. Această achiziție a soluționat situația celor aproximativ 30 de cazuri care ar fi trebuit tratate zilnic în Spitalul Grigore Alexandrescu și care în lipsa ecocardiografului era redirecționate către Spitalul Marie Curie, unde lista de așteptare ajunsese la 5 luni (detalii aici).