Construim 4 case pentru 4 familii defavorizate • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Construim 4 case pentru 4 familii defavorizate

Peste 400 de angajaţi din cadrul Vodafone România lucrează în perioada 24-28 august în cadrul proiectului  „Build  for  Tomorrow„, cel mai amplu program de voluntariat pentru construcţia  de case al unei fundaţii corporative din România.

Proiectul este realizat de către Fundaţia Vodafone România în parteneriat cu Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional şi presupune construcţia a patru  case pentru familii defavorizate din localitatea Cristian, judeţul Braşov.

„Build for  Tomorrow” este un program început încă din 2012, în cadrul căruia peste 182 de familii au primit locuinţe prin proiectele finanţate de Fundaţia Vodafone şi unde peste 2.300 de angajaţi au participat pe  şantier ca voluntari.

„Pentru noi contează mult să investim în oameni. Prin acest proiect, am ajutat numeroase  familii să ducă o viaţă mai bună  în condiţii decente. Mulţi oameni dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic se frământă zilnic pentru a obţine un acoperiş deasupra capului, însă de cele mai multe ori situaţia financiară nu le permite să-şi procure nici cele necesare supravieţuirii. Pentru astfel de oameni, noi dezvoltăm proiecte şi programe speciale, care să îi ajute şi să le dea o şansă de a duce o viaţă onorabilă. Anul acesta, alte patru familii primesc ceea ce odată era numai un vis: o casă. Dorim  să continuăm acest proiect şi în anii următori”, a declarat  David Dugeniuk, Director Executiv al Asociatiei Diaconia Ajutor International.

Familiile beneficiare vor lucra alături de cei 400 de colegi ai noştri, conduşi de către o echipă de specialişti în construcţii. Casele vor fi în sistem duplex, dispun de suprafeţe de 80 de metri pătraţi utili pentru fiecare apartament şi au câte trei camere.

Valoarea totală a proiectului este de 146.000 de euro, iar până în prezent Fundaţia Vodafone România a investit peste 1.426.000 de euro în construcţia de case.

Scroll to Top