Viaţa a 321 de copii şi tineri din judeţul Sibiu a prins culoare prin proiectul 'Culorile copilăriei' • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Viaţa a 321 de copii şi tineri din judeţul Sibiu a prins culoare prin proiectul ‘Culorile copilăriei’

Sibiu, 21 aprilie 2016 – SOS Satele Copiilor România, Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie şi Fundaţia Vodafone România anunţă încheierea proiectului Culorile copilăriei.

Proiectul, derulat pe durata unui an, a ajutat 321 de copii şi tineri, proveniţi din mediul rural, să rămână alături de familiile lor şi să aibă acces la educaţie şi servicii medicale. Au fost desfăşurate programe de consiliere parentală şi de mobilizare a reprezentanţilor din comunitate, în vederea acordării de sprijin în situaţii de criză.

Bugetul proiectului a fost de 234.126 lei, din care Fundaţia Vodafone România a finanţat cu suma de 125.714 lei, diferenţa fiind acoperită de către SOS Satele Copiilor România, Consiliul Local al comunei Vurpăr, Consiliul Local al comunei Chirpăr şi Edenred România.

Desfășurat în perioada 20 aprilie 2015 – 20 aprilie 2016, proiectul a avut ca scop principal prevenirea abandonului familial şi şcolar în rândul copiilor aflaţi în dificultate din comunele Roşia, Chirpăr şi Vurpăr și s-a desfăşurat în parteneriat cu primăriile şi şcolile din aceste localități. Activităţile efectuate de-a lungul celor 12 luni au vizat identificarea celor mai bune modalităţi de a ajuta familiile să înţeleagă necesitatea creării şi întreţinerii unui mediu propice dezvoltării emoţionale şi fizice a copiilor. S-a urmărit autonomizarea familiilor aflate în dificultate şi îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor membrilor acestora. Copiii au fost încurajaţi să meargă la şcoală şi să deprindă abilităţi de viaţă independentă, astfel încât să fie pregătiţi să se adapteze cerinţelor şi provocărilor sociale.

„Peste 54.000 dintre beneficiarii proiectelor Fundaţiei Vodafone România sunt copii. Fie că vorbim de educație, sănătate, servicii sociale sau voluntariat, copiii sunt în permanență în centrul preocupărilor noastre, nu doar pentru că sunt cei mai fragili membrii ai societații, dar și pentru că de ei se leagă speranța noastră într-un viitor marcat de normalitate”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundaţiei Vodafone România.

„Proiectul Culorile Copilăriei a realizat, în anul în care s-a desfășurat, exact ceea ce și-a propus: să aducă puțină culoare în viețile copiilor din familiile dezavantajate din cele trei comune din județul Sibiu. În afară de familiile care au primit ajutor, mai sunt atâtea altele care au nevoie de intervenția comunității și a companiilor pentru a se ridica din sărăcie și a avea speranță în viitor”, a declarat Carmen Brumă, Manager Departament Strângere de Fonduri și Comunicare, SOS Satele Copiilor România.

Despre Fundaţia Vodafone România

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 18 ani de activitate, peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro. Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înființată în anul 1990. Asociația implementează 3 programe la nivel național în București, Sibiu și Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi) și servicii educaționale (Tabăra de Vară, Proiecte Educaționale). Misiunea SOS Satele Copiilor România este aceea de favoriza educaţia copiilor într-un mediu familial propice dezvoltării sănătoase şi armonioase. În satele SOS, cei mici sunt încredințați unei mame SOS, care are în grijă câte 5-7 copii, de a căror educație, îngrijire și evoluție se ocupă îndeaproape. De aproape 25 de ani, organizaţia luptă să schimbe viitorul copiilor din România, prin programe de consiliere şi sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice. În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociației SOS Satele Copiilor România și peste 15.000 de copii au interacționat cu unul dintre programele SOS. Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

SOS Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie este acreditat şi licenţiat ca furnizor de servicii sociale conform legislaţiei în vigoare şi se adresează copiilor şi familiilor cu risc de abandon familial şi şcolar.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top