Fundația Vodafone România a finanțat proiecte în valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Fundația Vodafone România a finanțat proiecte în valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari

Prin programul Connecting for Good, fundația a oferit primele soluții de telemedicină din România și a finanțat cu 2,9 milioane de euro proiecte pentru 30.000 de beneficiari

Proiectul Strategic de Investiție în Mediul Rural a oferit finanțare de 650.000 de euro pentru 55 de proiecte cu 35.000 de beneficiari

Fundația a renovat opt centre de transfuzie folosite de o treime din totalul donatorilor din țară și care asigură necesarul de sânge pentru 291 de spitale

Fundația a investit 2 milioane de euro pentru a construi cea mai modernă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sud-Estul Europei, la Spitalul Marie Curie

București, România – 25 mai 2016 – Fundația Vodafone România a finanțat proiecte în valoare de 23 de milioane de euro pentru 1,4 milioane de beneficiari în cei 18 ani de la înființare, conform informațiilor oferite de reprezentanții fundației la conferința Connecting for Good, organizată pe 25 mai 2016 în București.

„În cei 18 ani de activitate, Fundația Vodafone România a implementat proiecte de anvergură în patru direcții strategice: sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat. Unul dintre programele noastre strategice ce reunesc aceste direcții este Connecting for Good, care finanțează proiecte ce folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Prin intermediul acestui program, am reușit să oferim primele soluții de telemedicină din România, pentru ambulanțele SMURD, pentru copii insulodependenți, pentru pacienți cu afecțiuni cardiovasculare din mediul rural, precum și pentru nou-născuți”, a declarat Angela Galeța, Director Fundația Vodafone România.

Prin programul Connecting for Good, lansat în 2012 sub denumirea Mobile for Good, Fundația Vodafone România a oferit finanțare pentru 38 proiecte până în prezent, cu o valoare cumulată de 2,9 milioane de euro și cu peste 30.000 de beneficiari. Proiectele sunt selectate în urma unor runde de finanțare anuale la care pot aplica ONG-urile care vor să folosească tehnologia mobilă pentru a sprijini educația și sănătatea, în beneficiul persoanelor defavorizate fizic, social sau economic.

Alte 55 de proiecte au fost finanțate cu 650.000 de euro prin Proiectul Strategic de Investiție în Mediul Rural al Fundației Vodafone România, primul de asemenea amploare derulat în România. Lansat în 2015, proiectul a ajuns la 35.000 de beneficiari din 41 de județe și va continua și anul acesta.

Un alt program amplu derulat de Fundația Vodafone în domeniul sănătății este renovarea centrelor de transfuzie sanguină, care a cumulat investiții de 350.000 de euro până în prezent. Demarat în 2011, programul a contribuit la renovarea a opt centre care deservesc o treime din totalul donatorilor din țară și care asigură sânge pentru 291 de spitale. În 2016, centrele de transfuzii din Arad, Alba Iulia, Brașov, Constanța și Călărași vor beneficia de renovare, iar centrele din Târgu-Mureș, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Bistrița și Drobeta Turnu Severin vor fi dotate cu aparatură și echipamente performante.

De asemenea, Fundația Vodafone România a construit cea mai modernă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sud-Estul Europei, în cadrul Spitalului Marie Curie din București, proiect în care a investit 2 milioane de euro. Noul corp al spitalului are patru etaje, o capacitate de 27 de paturi, o suprafață de 1.600 mp și poate trata anual 400 de nou-născuți.

Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. Mai multe detalii despre programele fundației se regăsesc pe: fundatia-vodafone.rohttp://fundatiavodafone-blog.rowww.facebook.com/fundatiavodafone.

Înregistrarea discuțiilor din cadrul conferinței Connecting for Good 2016 poate fi urmărită pe YouTube, pe canalul VodafoneBuzz,  aici.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top