Fundația Vodafone România, dublu premiată în cadrul Galei Oameni pentru Oameni 2017 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Fundația Vodafone România, dublu premiată în cadrul Galei Oameni pentru Oameni 2017

  • Fundația a primit premiul pentru „Cel mai bun program de CSR” și premiul pentru „Cel mai bun proiect de sponsorizare”

București, 16 noiembrie 2017 – Programul național Connecting for Good al Fundației Vodafone România a primit premiul pentru „Cel mai bun program de CSR” în cadrul Galei Oameni pentru Oameni, ediția 2017, organizată de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC). De asemenea, sprijinul acordat de Fundația Vodafone România proiectului „SOS Surzi”, finanțat tot prin Connecting for Good în 2016, a primit premiul pentru „Cel mai bun proiect de sponsorizare”.

Connecting for Good este un program strategic al Fundației Vodafone România prin care sunt finanțate anual proiecte ale organizațiilor neguvernamentale ce folosesc tehnologia mobilă pentru a rezolva probleme sociale, din domeniul sănătății și al educației. Prin intermediul programului, lansat în 2012, fundația a acordat până acum finanțări totale de 4 milioane de euro pentru 55 de proiecte având peste 40.000 de beneficiari finali.

„Suntem onorați să primim aceste premii, inclusiv pentru unul dintre cele mai importante programe ale noastre. Prin Connecting for Good, Fundația Vodafone România reușește să folosească tehnologia pentru a îmbunătăți, an de an, viața oamenilor. Cele două premii, primite în cadrul unui eveniment de prestigiu, sunt o confirmare a faptului că ceea ce facem are un impact real în schimbarea în bine care se face simțită la nivelul comunității”, a declarat Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone România.

Proiectele derulate în cadrul ediței Connecting for Good din acest an sunt: Connecting for children with autism – Asociația Help Autism, Auzul, un dar. Nu-l ignora!- Asociația Smiling Faces România, Butonul care salvează vieți – Fundația de Sprijin Comunitar, Primul Centru de Telemedicină în Diabetul pediatric în România – Asociația Sprijin pentru Diabet, Împreună pentru sănătate! 2 – Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, Conexiune pentru îngrijire şi compasiune – Fundația HOSPICE Casa Speranței, Telefonul Vârstnicului – Fundația Principesa Margareta a României.

Prin proiectul SOS Surzi, fundația a finantat realizarea unui sistem de comunicare și avertizare în timp real, care asigură autonomia persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire, facilitând solicitarea de ajutoare de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Asociația Samaritenilor din România. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe platforma Jurnal de bine.

Printre proiectele derulate în cadrul programului Connecting for Good se numără renovarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Constanța și dotarea ei cu o soluție de telemedicină.

La nivel global, în toate cele 27 de ţări în care este prezentă, Fundaţia Vodafone finanțează sub umbrela programului Connecting for Good proiecte care folosesc tehnologia pentru a rezolva probleme sociale presante, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor şi a genera schimbarea în societate.

Gala Oameni pentru Oameni premiază anual cele mai bune proiecte sociale desfășurate de companii, organizații neguvernamentale, donatori individuali și voluntari. Pentru ediția din 2017, au fost nominalizate peste 300 proiecte și inițiative filantropice.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top