AM LANSAT HARTA INTERACTIVĂ A SERVICIILOR MEDICALE ONCOLOGICE • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

AM LANSAT HARTA INTERACTIVĂ A SERVICIILOR MEDICALE ONCOLOGICE

Asociația M.A.M.E. a realizat, cu sprijinul Fundației Vodafone România, prima hartă interactivă a serviciilor medicale, de stat și private, din țară și străinătate, care facilitează accesul utilizatorilor la informații despre spitale, clinici, centre și alte organizații dedicate acestei patologii.

Harta a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Prioritate pentru Sănătate”, lansat în luna ianuarie a acestui an și finanțat de către Fundația Vodafone România cu suma de 53.690 euro; harta este disponibilă pe site-ul  www.asociatiamame.com/harta.

“Am conceput acest instrument pornind de la nevoia pacienților cu care am intrat în contact de-a lungul timpului și care ne-au solicitat sprijinul privind identificarea și contactarea unor clinici și spitale din țară și străinătate ce tratează afecțiunie oncologice. Din punctul meu de vedere, al unui fost bolnav de cancer, pot spune că o astfel de hartă, care oferă informare și indrumare în timp util, este extrem de importantă deoarece orice amânare a investigațiilor sau a tratamentelor se reflectă asupra succesului terapeutic în cazul pacientului oncologic”, a declarat Maria Culescu, Președinte Fondator al Asociației M.A.M.E.

Harta include informații despre peste 200 de clinici și spitale din 20 de țări din Europa, America și Asia. Clinicile și spitalele sunt grupate în patru categorii: oncologie, hematologie, radioterapie și transplant medular, oferind pacientului acces la informații relevante și specifice problemei întâmpinate: date de contact ale spitalelor, clinicilor, secțiilor și ale medicilor specialiști, localizarea pe hartă, opțiuni de cazare, transport și alte detalii utile.

Toate datele sunt permanent actualizate de către echipa Asociației M.A.M.E. împreună cu specialiști oncologi, colaboratori ai proiectului. De asemenea, aplicația permite vizitatorilor să adauge un nou centru medical, ce va fi vizibil pe hartă dupa validarea acestuia de către administrator. Astfel, pacienții care s-au tratat la o clinică sau la un spital de care au fost mulțumiți sunt invitați să împărtășească din experiența lor și altor persoane.

Pe lângă harta interactivă, proiectul oferă și servicii de consiliere medicală, psihologică și juridică. Asociația M.A.M.E. oferă consultanță pentru realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operațiile care se efectuează în afara țării, precum și sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casa Națională de Asigurari de Sănătate.

Colaborarea dintre Fundația Vodafone România și Asociația M.A.M.E. a început în anul 2013, prin includerea doamnei Maria Culescu în programul „Voluntar de Profesie” și continuă până în prezent prin susținerea financiară a proiectului „Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”. Prin intermediul acestui proiect, Asociația M.A.M.E. a fost desemnată de ARC România si rețelele mobile să gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentru cazurile individuale de adulți cu boli grave care au nevoie de intervenții medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.

Asociația M.A.M.E. a sprijinit de-a lungul celor șase ani de activitate peste 400 de cazuri de copii și tineri diagnosticați cu cancer și alte boli grave.

Scroll to Top