Alături de bunicii uitaţi • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Alături de bunicii uitaţi

Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia de Sprijin Comunitar din Bacău au lansat programul „Alături de bunicii uitaţi„, un proiect pentru sprijinirea persoanelor în vârstă din Bacău cu probleme de sănătate sau aflaţi în dificultate. Bătrânii vor beneficia de servicii de asistenţă medicală şi întrijire la domiciliu, servicii speciale de recuperare şi servicii de asistenţă socială.

Fundaţia Vodafone România este principalul finanţator al acestui program, care vine în sprijinul a peste 800 de persoane în vârstă, cu o investiţie de 46.000 de euro.

Programul „Alături de bunicii uitaţi” asigură continuitatea serviciilor medicale şi după externarea pacientului din spital, oferind şi servicii sociale şi de îngrijire la domiciliu, apoi recuperarea şi reintegrarea persoanelor în cadrul Centrului de Zi sau în cadrul complexului rezidenţial Satul Seniorilor Millz din Buhuşi.

Îngrijirea la domiciliu este făcută de către asistenţi medicali şi personal calificat pentru îngrijire prin efectuarea de vizite regulate la domiciliul bătrânilor. Aceştia sunt ajutaţi cu menajul locuinţei, îngrijirea şi igiena corporală, pregătirea şi servirea mesei sau la cumpărăturile zilnice. Personalul Fundaţiei de Sprijin Comunitar este ajutat pentru aceste activităţi de voluntarii Vodafone din Bacău. 

De asemenea, prin acest proiect, bătrânii vor beneficia şi de servicii speciale în cadrul Centrului de zi “Dr. Ştefan Ciobanu”, deschis în anul 2002, unde pot participa la activităţi recreative, de socializare dar şi de recuperare – gimnastică medicală sau kinetoterapie.

Proiectul are şi o componentă educaţională, promovează o imagine a vârstnicilor ca persoane active, dornice şi capabile de o viaţă socială normală, în ciuda dificultăţilor materiale sau medicale. Acest lucru va fi realizat prin organizarea unei trupe de teatru a seniorilor care va susţine un mini-turneu la centre şi programe similare din regiune, în vederea promovării creativităţii şi atitudinii pro-sociale la vârsta senioratului.

Colaborarea dintre Fundaţia Vodafone România şi Fundaţia de Sprijin Comunitar din Bacău a început încă din anul 2007, prin susţinerea a diverse proiecte de voluntariat şi a serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici. 

Scroll to Top