Am lansat proiectul "Toţi copiii au dreptul la educaIT"

Am lansat proiectul „Toţi copiii au dreptul la educaIT”

Asociaţia Ateliere fără Frontiere a lansat proiectul „Toţi copiii au dreptul la educaIT„, finanţat de către Fundaţia Vodafone România prin intermediul liniei de finanţare Fondul pentru Fapte Bune.

Obiectivele proiectului educaIT:

  • recondiţionarea a 500 de echipamente informatice uzate, colectate din cadrul Vodafone România
  • identificarea organizaţiilor şi instituţiilor care au nevoie de calculatoare pentru educaţia copiilor şi tinerilor şi echiparea lor cu cele mai bune materiale informatice recondiţionate;

Cel puţin 100 de structuri locale îşi vor consolida capacitatea de a pune în aplicare activităţi de educaţie şi formare bazate pe echipamente IT. Mai mult, un număr estimativ de 10.000 de copii şi tineri din întreaga ţară vor benefica de acces la o educaţie modernă.

Calculatoarele au fost colectate şi recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională al Asociaţiei Ateliere fără Frontiere din Bucureşti, de către persoane aflate în mare dificultate. 

educaIT - proiect Fundatia Vodafone Romania - Asociatia Ateliere fara Frontiere

Cine poate intra în posesia de echipamente IT

Pentru cele 500 de echipamente recondiţionate pot candida organizaţii non-profit, instituţii de învăţământ de stat şi instituţii furnizoare de servicii sociale şi educaţionale, care coresc să deruleze proiect de educaţie pentru copii şi tineri aparţinând grupurilor vulnerabile. Acestea îşi pot înscrie proiectele numai prin completarea unui formular disponibil online la acest link: atelierefarafrontiere.ro/formular , până în data de 15 august 2014.

Ateliere fără Frontiere este o asociaţia română, creată în 2008, având ca scop integrarea socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Asociaţia luptă împotriva excluziunii, pentru protejarea mediului şi pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală. Peste 5.900 de calculatoare au fost donate de către asociaţia Ateliere fără Frontiere din 2008 şi până în prezent, ajutând astfel la formarea şi educarea a peste 140.000 de elevi din întreaga ţară.

Scroll to Top