Reconstruirea și modernizarea Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța

Parteneri: Asociația Inima Copiilor și Asociația Dăruiește Aripi

Localizare: Constanța

Buget: 6.750.000 lei

Fundația Vodafone România: 4.950.000 lei

Asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi: 1.800.000 lei

Anul lansării: 2016

Beneficiari:

Copiii nou-născuți din zona de sud-est a României care au nevoie de îngrijire medicală la standarde europene în Secția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța, precum și familiile acestora.

Scopul proiectului:

Transformarea vechii secții într-o structură modernă și eficientă, adaptată numărului de pacienți din regiune și în concordanță cu cele mai înalte standarde din domeniul medical. Numărul de locuri va crește de la opt la 22 în unitatea de terapie intensivă.

Problema:

Mortalitatea infantilă în zona de sud-est a României depășește 9,7 la 1.000, situându-se peste media națională și fiind de trei ori mai mare decât cea europeană. Secția de terapie nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, care deservește o zonă geografică considerabilă, include două compartimente: unul de terapie intensivă nou-născuți și unul pentru prematuri. În secție sunt internați anual în jur de 900 de nou-născuți, iar două treimi dintre aceștia au nevoie de terapie intensivă. Secția îngrijește în permanență 15-20 de pacienți, în condițiile în care compartimentul de terapie intesivă are de fapt numai opt paturi normate, Secția nu a mai fost renovată de la inființarea spitalului, cu aproximativ 50 de ani în urmă, drept urmare, aici se înregistrează una dintre cele mai ridicate mortalități infantile, iar situatia continuă să se deterioreze.

Soluția:

Fundația Vodafone România susține și coordonează proiectul de renovare și modernizare a Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, în parteneriat cu Inima Copiilor și Dăruiește Aripi.

După renovare, Fundația Vodafone România va sustine dotarea Secției de terapie intensiva nou-născuți cu un sistem de telemedicină care va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului, să transmită informații medicale vitale, sau să organizeze videoconferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Descoperă mai multe, la https://nounascuticonstanta.ro

Etapele proiectului

Jurnal de șantier

Jurnal de Șantier - ep 1 - Finalizarea lucrărilor de demolare și refacerea pereților interiori