Peste 117.000  lei strânși la Swimathon București pentru proiectul de renovare a Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Peste 117.000  lei strânși la Swimathon București pentru proiectul de renovare a Secției de terapie intensivă nou-născuți Constanța

Acțiunea face parte din campania de strângere a fondurilor ce completează investiția de 1,1 milioane de euro anunțată de Fundația Vodafone România

Dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șef Secție terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie București a înotat în echipă cu dr. Livia Frăţiman, Șef Secție neonatologie, Spitalul Județean Constanța

Peste 740 de donatori și voluntari s-au implicat în acțiunea de susținere a proiectului

București, 2 iulie 2018 – Peste 117.000 de lei s-au strâns la ediția 2018 a competiției Swimathon București, organizată la Bazinul Olimpic Dinamo, pentru renovarea și modernizarea Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență Constanța. În total, peste 740 de donatori și voluntari s-au implicat în această acțiune: 30 de înotători s-au aliniat pentru startul competiției, cu misiunea de a strânge fonduri pentru proiect, iar peste 700 de persoane au făcut donații. Din echipele care au înotat pentru cauza secției de la Constanța au făcut parte dr. Cătălin Cîrtstoveanu, Șef Secție terapie intensivă nou-născuți, Spitalul Marie Curie București, care a participat alături de fiul lui, dr. Livia Frăţiman, Șef Secție neonatologie, Spitalul Județean Constanța, 15 voluntari mobilizați de Fundația Vodafone România (angajați Vodafone România, Vodafone Romania Technology și Vodafone Shared Services România), precum și voluntari mobilizați de asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, parteneri ai proiectului.

Banii strânși la Swimathon prin donațiile mobilizate de partenerii proiectului de la Constanța și echipele participante se vor adăuga investiției de 1,1 milioane de euro, anunțată de Fundația Vodafone România la conferința anuală Connecting for Good. Suma investită de fundație va asigura cea mai mare parte a bugetului de 1,5 milioane de euro, estimat pentru lucrările de renovare și modernizare.

Demarat în august 2017, proiectul Secției de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Județean Constanța se află în prezent în desfășurare. În momentul lansării, Fundația Vodafone România anunțase un buget necesar estimat la 1,3 milioane de euro, ce urma să fie asigurat prin campania de donații și sponsorizări derulate de cei doi parteneri, asociațiile Dăruiește Aripi și Inima Copiilor, fundația contribuind prin dublarea fondurilor strânse. În contextul creșterii cu 200.000 de euro a bugetului inițial, până la 1,5 milioane de euro, ca urmare a unor lucrări suplimentare neprevăzute, fundația a decis să investească 1,1 milioane de euro în noua secție.

În Secția de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța primesc anual îngrijire 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din județul Constanța, cât și alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Calarași. În această regiune, mortalitatea infantilă este cea mai mare din țară și de trei ori peste cea din Europa.

Noua secție va dispune de echipamente medicale de ultimă generație și instalații moderne, spații speciale pentru părinți și pentru personalul medical, precum și săli de consultație. Secția va fi de asemenea dotată cu o soluție de telemedicină care va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real și urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților.

Echipele mobilizate de Fundația Vodafone România pentru Swimathon se adaugă celor peste 630 de voluntari care au participat, de la începutul anului până acum, în diverse acțiuni de voluntariat organizate de fundație. Voluntariatul este una dintre cele patru direcții strategice de implicare ale Fundației Vodafone România, alături de sănătate, educație și servicii sociale.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.   În cei 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 28 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe  HYPERLINK „http://fundatia-vodafone.ro” fundatia-vodafone.ro, HYPERLINK „http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/” http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și  HYPERLINK „http://www.facebook.com/fundatiavodafone” www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociația Dăruiește Aripi este o organizaţie non profit dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul public de sănătate românesc. Asociaţia își propune implementarea unor proiecte în domeniul medical, cu scopul de a îmbunătăți șansele de vindecare și supraviețuire ale pacienților. Daruiește Aripi a construit în cadrul Spitalului Județean Constanța Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică, dedicată diagnosticării, tratării și monitorizării copiilor bolnavi din zona de Sud-Est a României. Mai multe detalii pe  HYPERLINK „http://www.daruiestearipi.ro/” http://www.daruiestearipi.ro/ și  HYPERLINK „https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/” https://www.facebook.com/AsociatiaDaruiesteAripi/.

Asociația Inima Copiilor există și ajută copiii cu boli grave, în special cardiace, din 2006. Asociația a construit la Spitalul Marie Curie cele mai moderne spații medicale din sistemul public de sănătate: Centrul de Excelență pentru Cardiochirurgie (proiect în valoare de peste 3,5 milioane de euro, din care 1,6 milioane de euro strânși și investiți de Inima Copiilor) și Secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți (un proiect de peste 2,1 milioane de euro realizat cu susținerea Fundației Vodafone România, la care asociația a contribuit cu peste 700.000 de euro), care va fi completată anul acesta cu prima bancă de lapte matern din România. Asociația a renovat la același spital secțiile de cardiologie și neurochirurgie, a amenajat și dotat sala de operații pentru neurochirurgie și continuă să susțină, inclusiv financiar, secțiile construite și zeci de mici pacienți care au nevoie de ajutor. Mai multe detalii pe  HYPERLINK „http://www.inimacopiilor.ro/” http://www.inimacopiilor.ro/ și  HYPERLINK „https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor” https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

Scroll to Top