Programe strategice

Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța:

În sud-estul României, rata mortalității infantile este cea mai mare din România și de trei ori mai mare decît media europeană. Secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța deservește anual peste 1.000 de nou-născuți cu problem medicale, din Constanța și din alte trei județe din sud-estul țării: Tulcea, Ialomița și Călărași, iar spitalul nu a mai fost refăcut din 1968, anul construirii. Două treimi din nou-născuții internați annual au nevoie de terapie intensivă. Secția îngrijește în permanență15-20 de pacienți, deși compartimentul de terapie intesivă are numai opt paturi normate, iar condițiile sunt deplorabile. Alți circa 350 de pacienți sunt copii născuți prematur, iar compartimentulcare le este alocat este insuficient și impropriu.

Începând cu anul 2016, Fundația Vodafone România susține proiectul de reconstrucție și modernizare al Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Județean Constanța, prin dublarea sumei strânse în campania națională de strângere de fonduri organizată de Asociațiile „Inima Copiilor“ și „Dăruiește Aripi“.

Citește mai mult

Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural

România e o ţară neuniform dezvoltată, în care discrepanţele dintre mediul rural şi marile oraşe sunt încă vizibile. Din dorinţa de a creşte şansele românilor din toate zonele la educaţie, sănătate şi servicii sociale de calitate, am demarat un program pe termen lung, menit să susţină categoriile defavorizate din satele şi oraşele mici din România şi să contribuie la progresul acestor regiuni.

Citește mai mult

Connecting for Good

Nu reușim să ne mai imaginăm viața fără tehnologie. E parte din „normalitatea” noastră. Dar pentru noi e cu atât mai normal ca tehnologia să ne ajute să îmbunătățim viețile cât mai multor oameni. Pentru copiii și adulții afectați de boli grave, pacienții operațiilor de transplant sau cei din zonele rurale, rupte de lume sau persoanele cu deficiențe de auz și de vedere, am reușit să facem prin tehnologie lucruri cu adevărat incredibile.

Citește mai mult

Renovarea centrelor de transfuzie sanguină:

Donarea de sânge poate fi uneori cel mai simplu mod de a salva viaţa unui om. Aşa că ni s-a părut important să investim într-o reţea care să-i susţină pe oameni să facă acest gest esenţial cu mai multă uşurinţă. Prin renovarea celor 18 mari centre de transfuzie sanguină din România, am ajutat peste 200.000 de donatori să beneficieze de spaţii moderne, dotate cu echipamente la standarde europene, care să îi motiveze să revină.

Citește mai mult

Alătură-te
comunității
noastre