Voluntar de Profesie: În luptă cu scleroza multiplă

Voluntar de Profesie: În luptă cu scleroza multiplă

Scleroza multiplă este o boală foarte grea, care poate duce la invaliditate, ale cărei cauze sunt încă necunoscute, diagnosticarea fiind dificilă. Este imposibil de prevăzut evoluţia bolii, mai ales în condiţiile în care nu există până în prezent vindecări totale ale acestei boli.

Fundaţia Vodafone România a susţinut încă din 2012, prin intermediul programului „Voluntar de Profesie”, activitatea asociaţiei SM SPEROMAX ALBA, care are grijă în prezent de peste 150 de persoane afectate de scleroză multiplă din cadrul judeţului Alba.

Luiza Pop va continua munca depusă de către Raluca Muntean, voluntar de profesie a cărui muncă a fost răsplătită anul trecut cu premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijiri la domiciliu, acordat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

„Trebuie să simţi, trebuie să înţelegi, să vrei să ajuţi acolo unde este nevoie”, ne-a spus Luiza Pop, care este de părere că aceste condiţii nu pot fi îndeplinite decât „dacă nu aştepţi nimic în schimb”.

Scopul voluntarului de profesie Luiza Pop va fi să le asigure bolnavilor de scleroză multimplă independenţa necesară pentru activităţi zilnice care nouă ni se par banale, dar pentru ei sunt adevărate examene.

„Nu vom ignora nici partea de socializare, iar bolnavii vor fi incluşi într-un program de ergoterapie, unde vor avea parte de activităţi pentru îmbunătăţirea motricităţii fine, activităţi pentru memorie, atenţie sau  stimulare a creativităţii”, ne-a spus Luiza Pop.

O puteţi urmări pe Luiza Pop şi pe blogul voluntarilor de profesie.

Scroll to Top