Suntem mândri de campionii de la Special Olympics România

Sportivii Special Olympics  care au reprezentat România la Jocurile Europene de Vară Special Olympics, de la Antwerp şi care  au concurat la 5 discipline sportive (gimnastică,bocce, judo, natație și tenis de masă) şi au câştigat nu mai puţin de  45 de medalii! Dintre acestea, 17 au fost de aur, 18 de argint şi 10 de bronz. De asemenea, au mai existat două poziții pe locul 4 și o poziție pe locul 5.

Fundaţia Vodafone România este unul dintre partenerii Fundaţiei Special Olympics România care au făcut posibilă această participare la Jocurile Europene de Vară Special Olympics, unde am avut 19 sportivi şi 9 antrenori.

Vezi aici rezultatele detaliate ale delegaţiei României.

Jocurile Europene de Vară Special Olympics 2014 au adus laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului, toţi prezenţi pentru a susţine mişcarea Special Olympics. La acest eveniment declasă europeană s-a sărbătorit triumful spiritului uman şi curajul a peste 2000 de sportivi Special Olympics din peste 50 de delegații, care au concurat la 10 discipline sportive, arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Jocurile Europene au reunit peste 1000 de antrenori, 4000 de voluntari și peste 2500 membri de familie.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003 ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de adeveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere însine şi bucuria de a trăi.

Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul capacităților sportive ale acestora.