Sportivii din familia Cîrstoveanu - Blogul Fundației Vodafone România

Sportivii din familia Cîrstoveanu

Foarte mulţi dintre noi, deşi ancoraţi în problemele şi viaţa cotidiană, am auzit de doctorul Cătălin Cîrstoveanu, cel care salvează vieţi aflate la început de drum, în cadrul secţiei de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitalul Marie Curie din Bucureşti.

Secţia pe care o conduce, pentru extinderea căreia Fundaţia Vodafone România a contribuit cu 1,4 milioane de euro, dă o şansă la viaţă unor copii pentru care viaţa este o luptă încă de la început. Secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la Marie Curie a fost ideea doctorului Cătălin Cîrstoveanu, care nu s-a lăsat până când visul lui  nu a devenit realitate.

Cătălin Cîrstoveanu este un model pentru societatea noastră, unul demn de urmat, demn de apreciat, pentru care trebuie să fim mândri. Acest doctor, neobosit în misiunea sa de a salva cât mai multe vieţi, are o familie foarte frumoasă, pentru care sportul este un mod de viaţă.

Sportivii doctorului Cîrstoveanu

Cătălin Cîrstoveanu are doi băieţi, Daniel (20 de ani) şi Sabin (14 ani).

Sportivii din familia Cirstoveanu
Sabin (stânga) şi Daniel Cîrstoveanu

Daniel Cîrstoveanu a făcut înot începând cu vârsta de şase ani, timp de şapte ani. După doi ani de jonglat cu baschetul, a făcut o pauză pentru examenul de bacalaureat şi cel de admitere la facultate. Este student la UMF Carol Davila, îmbrăţişând aceeaşi carieră pe care a apucat-o şi tatăl său, medicina.

De aproximativ trei ani a prins gustul competiţiilor de triatlon. Acest sport nu este la îndemâna oricui, pentru că presupune trei sporturi adunate într-unul singur: înot, ciclism şi alergare.

Daniel Cîrstoveanu - triatlon
Daniel Cîrstoveanu, la Triathlon Challenge Mamaia

„Înotul din copilărie l-a ajutat mult, iar acum are la activ aproximativ opt triatloane, două semimaratoane şi multe alte curse, precum Azuga Trail Race sau Vertical Challenge”, ne-a spus foarte mândră mama sa, Ruxandra Cîrstoveanu.

O competiţie de triatlon presupune înotul pe o distanţă de 1,5 km, 40 km de ciclism şi 10 km de alergare. Ţelul lui Daniel Cîrstoveanu este să participe în vara anului viitor la două competiţii de Ironman 70.3, la St. Polten (Austria) şi la Oradea. Va participa la aceste concursuri pentru Inima Copiilor.

Am întrebat-o pe mândra mamă  cum îşi gestionează Daniel timpul, astfel încât să se poată antrena pentru aceste competiţii dure. „Timp pentru antrenat îşi face. Aleargă de trei ori pe săptămână, înoată de două ori – este în echipa de înot a UMF, iar pe bicicletă merge când poate – în sufragerie tronează un home-trainer”.

Mezinul, Sabin Cîrstoveanu, joacă baschet de la vârsta de şapte ani. A făcut parte din cluburi particulare, pentru că în România acest sport nu este susţinut şi încurajat la nivel public. Baschetul i-a adus şi rezultate: locul şase pe ţară la Babybaschet, locul 1 pe Capitală, iar mai apoi locul trei, respectiv locul doi, anul trecut, pe ţară. În cazul lui Sabin, timpul pentru antrenamente TREBUIE să fie de luni până vineri.

Sabin Cirstoveanu - baschet
Sabin Cîrstoveanu, în acţiune

„La vârsta de 14 ani începe adevărata evoluţie în baschet, dar fără sacrificii şi disciplină nu se poate. Desigur, şcoala este prioritară, dar s-a învăţat să prindă momentele şi să le valorifice, iar noi suntem mulţumiţi de rezultatele sale”, ne-a spus Ruxandra Cîrstoveanu.

Şi mama face sport. Ruxandra Cîrstoveanu, care este şi ea doctor, specialist în radiologie şi imagistică medicală, a început să facă sport în urmă cu cinci ani, pentru relaxare şipentru sănătate. Cam de un an a început să alerge şi de multe ori o face împreună cu Daniel, în parcul IOR din Capitală.

Tot împreună cu Daniel a participat la două concursuri de triatlon, ca parte a unei ştafete, ea fiind responsabilă cu alergarea – „tot de dragul de a fi împreună”.

Ruxandra Cirstoveanu - semimaraton Bucuresti
Ruxandra Cîrstoveanu, după linia de finish de la Semimaratonul Bucureşti

Cel mai înfocat suporter

Cătălin Cîrstoveanu este cel mai înfocat suporter al sportivilor din familia sa. Nu poate face sport în mod regulat, din cauza faptului că nu are timp, DAR este mereu alături de băieţi, spune mama.

Tot el este cel care investeşte în echipamente, înscrieri la competiţii şi alte aspecte logistice. „O face cu tot dragul”, spune Ruxandra Cîrstoveanu. „Suntem amândoi conştienţi că, având doi băieţi, sportul este de mare importanţă, din multe puncte de vedere”.

1262460_207831306061364_1978130237_o
1002731_166395390204956_887505219_n
Scroll to Top