SCRISORI PENTRU MOŞ CRĂCIUN 3 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

SCRISORI PENTRU MOŞ CRĂCIUN 3

Este forfotă sâmbătă dimineața în foaierul Sălii Radio. Cu o seară înainte, ne-am transformat în voluntari spiriduși și am aranjat darurile sub cei nouă brăduţi frumos împodobiți, zeci de pachete în culori vii, lângă care tronează un urs imens de pluș. Este atât de mare încât nu a încăput în nicio cutie. Facem ultimele retușuri și aruncăm încă o privire ca să ne asigurăm că toate lucrurile sunt la locul lor.

După ora zece încep sa apară copiii. Ies din autocare gângurind veseli și se opresc în holul Sălii Radio, unde doi clovni le dăruiesc baloane colorate și îi fac să râdă și mai tare. Copiii vin din toată țara. Pentru unii dintre ei este o adevărată aventură pentru că este prima oara când pleacă de acasă și pentru prima oara când văd un… tramvai.

Intrând în sală, cei 380 de copii se așază pe locurile însemnate cu numele ONG-ului căruia îi aparțin. Sunt emoționați și ne întreabă când vine Moșul. Le spunem că mai întâi avem pentru ei un spectacol. Un spiriduș își ia inima în dinți și face oficiile de prezentator. Începe muzica. Se cântă și se dansează pe scenă și în sala plină cu baloane colorate. Un prichindel mai curajos urcă pe scenă și cântă din tot sufletul alături de Bodo de la Proconsul, mai, mai să-l acopere.

Și apoi sosește momentul mult așteptat. Copiii cântă „Moș Crăciun cu plete dalbe”, iar pe scenă apare Moșul cu haina lui roșie lungă. Prichindeii dau și ei năvală pe scenă, fiecare dorind să vorbească cu Moșul și să se asigure că scrisoarea lui a fost primită. Calm, Moșul îi liniștește. A primit toate scrisorile, le spune, iar darurile îi așteaptă afară.

Deși este clar că nu mai au răbdare, copiii ies cuminți, pe rând, în foaierul Sălii Radio, se duc spre brazi și își caută cadourile.

Ca în fiecare an, acum este momentul cel mai emoționant. Foaierul este plin ochi de copii și de voluntarii care au venit să-i cunoască pe cei mici. Se deschid darurile. Unii dintre copii se bucură, alții plâng (mai plângem și noi cu ei), iar alții sunt atât de copleșiți încât nu pot să reacționeze, dar noi știm că se vor bucura după ce le vor trece emoțiile.

Îi ajutăm să-și împacheteze darurile în sacoșele mari pregătite pentru ei, facem câteva poze, apoi îi conducem spre ieșire, unde autocarele îi așteaptă ca să-i ducă înapoi spre casele lor.

Și ne uităm cum 380 de copii pleacă fericiți cărând 380 de sacoșe pline cu daruri.

„Scrisori pentru Moș Crăciun” este cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, iar anul acesta 380 de copii vor primi cadouri sub brad datorită celor 380 de voluntari, angajați Vodafone. Micuții se află în centre de plasament, centre de zi şi centre sociale din București, Sibiu, Costești (Argeș), Giurgiu, Râmnicu Sărat, Nicorești (Galați), Priponești (Galați), Buftea, Ilimbav (Sibiu) și Harșeni (Brașov).

Scroll to Top