SCRISORI PENTRU MOȘ CRĂCIUN 2015 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

SCRISORI PENTRU MOȘ CRĂCIUN 2015

Când lucrezi un an de zile cu copii din medii defavorizate, ajungi să-i cunoști bine. Te uiți în ochii lor, le afli poveștile, grijile, dar și dorințele. Și când se apropie Sărbătorile de Crăciun îți spui: “ce frumos ar fi dacă și acești copii ar primi un cadou de la Moș, și nu orice cadou! Ce frumos ar fi dacă acești copii ar primi de la Moș Crăciun exact ceea ce-și doresc!”.

Gândul ăsta începe să te preocupe. Îl întorci pe toate părțile. Uneori uiți de el, apoi se întoarce și își face loc cu coatele printre toate celelalte teme care stau la rând în mintea ta. Și, deodată, de undeva – nu știm niciodată de unde – îți vine și soluția.

Așterni un plan pe hârtie, mă rog, în calculator, dai telefoane, mobilizezi oameni, cineva face o aplicație, pui lucrurile cap la cap și apeși pe un buton imaginar de start. Ca prin minune, totul se pune în mișcare, dar parcă undeva ar exista ascuns un angrenaj prăfuit care abia așteaptă să fie pus în funcțiune de magia Crăciunului.

Este al cincilea an de când roțile mecanismului au început să se miște. Crăciunițele s-au răspândit prin țară și îi ajută pe copii să scrie epistole în care să-i spună Moșului ce își doresc să primească anul acesta de Crăciun.

“Scrisori pentru Moș Crăciun” este cel mai amplu program de voluntariat al Fundației Vodafone România, iar anul acesta 380 de copii vor primi cadouri sub brad datorită celor 380 de voluntari, angajați Vodafone. Micuții se află în centre de plasament, centre de zi şi centre sociale din București, Sibiu, Costești (Argeș), Giurgiu, Râmnicu Sărat, Nicorești (Galați), Priponești (Galați), Buftea, Ilimbav (Sibiu) și Harșeni (Brașov).

Scroll to Top