Premii speciale, pentru parteneri speciali • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Premii speciale, pentru parteneri speciali

Seara de miercuri, 22 octombrie, a fost una specială pentru noi, pentru că am sărbătorit 16 ani de la înfiinţarea Fundaţiei Vodafone România, alături de reprezentanţi ai ONG-urilor partenere, alături de donatori şi voluntari ai Fundaţiei, alături de clienţi business ai Vodafone România, alături de membrii Board-ului Fundaţiei Vodafone România, alături de personalităţi publice, printre care Irina-Margareta Nistor, preşedintele nostru onorific, dar şi Excelenţa Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti.

A fost o seară în care am dorit să-i sărbătorim pe oamenii din spatele proiectelor pentru devotamentul şi pasiunea cu care au fost şi sunt alături de noi pentru a fac, an după an, şi mai multe fapte bune. Prin programele noastre, încercăm să ajutăm un număr cât mai mare de beneficiari, nu doar din oraşele mari, ci şi din zonele rurale, din comunităţile izolate. Pentru noi, nu există organizaţii mici sau mari, aşa cum nu există cauze mai importante sau mai puţin importante.

Am acordat însă cinci premii distincte pentru 13 organizaţii partenere sau persoane cu care Fundaţia Vodafone România a implementat proiecte cu un mare impact social:

Premiul pentru Pionierat, Curaj şi Perseverenţă

Maria Culescu, preşedinte Asociaţia M.A.M.E . şi Voluntar de Profesie în ediţia din 2013, va inaugura în acest an propriul centru al Asociaţiei, destinat copiilor diagnosticaţi cu afecţiuni medicale grave, care să furnizeze servicii de recuperare şi suport.

Dr. Violeta Necula, medic primar ORL la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj. Anul acesta, doamna dr. Violeta Necula a dezvoltat şi implementat proiectul „Ottoscreen” în patru maternităţi din oraşele Zalău, Alba Iulia, Bistriţa şi Sighetul Marmaţiei. Cele patru maternităţi au fost dotate cu aparate de otoemisiuni acustice, cu ajutorul cărora se testează auzul nou-născuţilor şi se pot diagnostica timpuriu copiii cu hipoacuzie.

(de la stanga la dreapta): Dr. Violeta Necula, medic primar ORL la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj, Irina Margareta Nistor, Presedinte Onorific Fundatia Vodafone Romania, Maria Culescu, presedinte Asociatia M.A.M.E si Voluntar de Profesie in editia din 2013 a programului
(de la stânga la dreapta): Dr. Violeta Necula, medic primar ORL la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, Irina Margareta Nistor, Preşedinte Onorific Fundaţia Vodafone România, Maria Culescu, preşedinte Asociaţia M.A.M.E şi Voluntar de Profesie în ediţia din 2013 a programului.

Premiul pentru Originalitate şi Impact în Comunitate

Fundaţia Motivation România – anul acesta am derulat, împreună cu Fundaţia Motivation România, programul Caravana Mobilităţii, o iniţiativă pilot în România, prin intermediul căreia au fost ajutat 105 persoane cu dizabilităţi locomotorii din zone rurale, în judeţele Alba, Bacău, Constanţas, Neamţ şi Tulcea. Am ajutat persoane care nu au acces la servicii de specialitate şi care au primit echipamente de mobilitate personalizate şi au beneficiat de reparaţii gratuite pentru echipamentele pe care le foloseau în mod curent.

– Citeşte şi un interviu cu Cristian Ispas, directorul general al Fundaţiei Motivation România, despre greutăţile celor care sunt ţintuiţi în scaune rulante şi care trăiesc la ţară, uneori în locuri în care nici doctorul nu ajunge.

Excelenta Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Erika Garnier, Fundatia Motivation Romania
Excelenţa Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Erika Garnier, Fundaţia Motivation România

Premiul pentru excelenţă în colaborarea dintre instituţii şi organizaţii neguvernamentale:

Dr. Cătălin Cârstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la spitalul Marie Curie din Bucureşti. A avut convingerea că tehnologia poate salva viaţa unor copii. Fundaţia Vodafone România a implementat, în parteneriat cu domnul doctor Cătălin Cârstoveanu o soluţie unică în Europa de telemedicină, care îi ajută pe medici să vizualizeze de la distanţă, în timp real, semnele vitale ale pacienţilor şi să intervină atunci când este nevoie.

Alex Popa, Preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor. A coordonat şi s-a implicat direct în gestionarea procesului de construcţie a noii secţii de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, care este în prezent cea mai modernă secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Sud-Estul Europei.

de la stanga la dreapta): Dl. Dr. Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti, Florina Tanase, Director Legal & External Affairs, Vodafone Romania si Membru in Consiliul de Administratie  al Fundatiei Vodafone Romania, Alex Popa, Presedintele Asociatiei Inima Copiilor
de la stânga la dreapta):  Dl. Dr. Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la spitalul Marie Curie din Bucureşti, Florina Tănase, Director Legal & External Affairs, Vodafone România şi Membru în Coniliul de Administraţie al Fundaţiei Vodafone România, Alex Popa, Preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor

Premiul pentru Voluntariat

Am acordat Premiul pentru Voluntariat mai multor organizaţii – mai precis şapte  – , pentru exemplul dat în motivarea şi implicarea angajaţilor Vodafone România în activităţi de voluntariat. Şi ne referim aici la:

  1. Asociaţia React
  2. Fundaţia Hospice Casa Speranţei
  3. Fundaţia Special Olympics
  4. Asociaţia Little People
  5. Asociaţia Ateliere fără Frontiere
  6. Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional
  7. Asociaţia Hercules

Am organizat, împreună cu aceşti parteneri, 14 acţiuni de voluntariat, la care au participat 303 voluntari din rândul colegilor noştri de la Vodafone România.  Voluntarii au donat sânge, au participat la competiţii de sport unificat, au mers în vizită şi au distribuit pachete la domiciliul pacienţilor de boli incurabile, au organizat campanii de strângere de fonduri pentru partenerii noştri, au citit poveşti copiilor bolnavi, au ajutat copiii la pregătirea temelor sau au construit case pentru familii nevoiaşe, fără adăpost.

(de la stanga la dreapta): Lucian Gog, Project manager Asociatia Diaconia Ajutor International, Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania, Anca Stefan, Asociatia React, Graham Perolls, Presedinte Fundatia Hospice Casa Sperantei, Cristi Ispas, Fundatia Special Olympics, Shajjad Rizvi, Asociatia Little People, Patrick Ouriaghli, Asociatia Ateliere fara Frontiere, Petruta Stanescu, Director Asociatia Hercules.
(de la stânga la dreapta): Lucian Gog, Project manager Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional, Angela Galeţa, Director Fundaţia Vodafone România, Anca Ştefan, Asociaţia React, Graham Perolls, Preşedinte Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Cristi Ispas, Fundaţia Special Olympics, Shajjad Rizvi, Asociaţia Little People, Patrick Ouriaghli, Asociaţia Ateliere fără Frontiere, Petruţa Stănescu, Director Asociaţia Hercules.

Premiul Mobile for Good

Asociaţia Caritas Alba Iulia – Asistenţă Medicală şi Socială – a desfăşurat proiectul „Singur Acasă cu Mobilul”, având ca beneficiari 520 de persoane vârstnice, care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Beneficiarii programului sunt persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 90 de ani, din judeţele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara şi Mureş. Fundaţia Vodafone a oferit 520 de telefoane, echipate cu butoane de panică, ce pot fi utilizate în situaţii de urgenţă şi pot alerta asistenţii sociali, în timp real. Proiectul face parte din „Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care foloseşte tehnologia mobilă pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor.

de la stanga la dreapta): Ravinder Takkar, CEO si Presedinte Vodafone Romania, Fodor Csaba - Project Manager Asociatia Caritas Alba Iulia Asistenta Medicala si Sociala
Ravinder Takkar, CEO şi Presedinte Vodafone România (stânga), Fodor Csaba – Project Manager Asociaţia Caritas Alba Iulia Asistenţă Medicală şi Socială
Scroll to Top