"Mâinile care ajută", documentarul care ne reprezintă

„Mâinile care ajută”, documentarul care ne reprezintă

Mâinile care ajută” este un nou film documentar, în regia lui Andrei Dăscălescu, care a fost prezentat, în premieră, la Gala Fundaţiei Vodafone România, cu ocazia sărbătoririi a 16 ani de fapte bune.

Filmul surpinde cinci poveşti dintre cele peste 760 de proiecte în care am fost implicaţi de când există Fundaţia Vodafone România.

Andrei Dăscălescu este un tânăr regizor român, cunoscut publicului datorită mult premiatului film „Constantin şi Elena”, care a fost selectat, până acum, în 50 de festivaluri şi care a fost difuzat în 15 ţări.

Veţi face cunoştinţă cu doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de nou-născuţi de la spitalul Marie Curie din Bucureşti, fără a cărui viziune secţia nu ar fi fost în acest moment una dintre cele mai tehnologizate şi mai performante secţii de profil din Sud Estul Europei.

Catalin Cirstoveanu

Maria Culescu a trecut prin cumplita experienţă a cancerului. Cu toate că medicii din România nu i-au dat prea multe speranţe, a continuat să lupte şi să caute informaţii, care în cele din urmă au ajutat-o să se trateze cu succes la o clinică din Turcia.  Maria Culescu a continuat să lupte cu cancerul, de data asta nu cu boala care macină sănătatea celor din jurul nostru. Visul ei, pentru care a şi primit un premiu din partea noastră, a fost să înfiinţeleze Centrul Staluţelor, un centru de suport şi recuperare pentru copiii bolnavi de cancer.

Maria Culescu - staff

Îl veţi cunoaşte şi pe colegul nostru, din cadrul Vodafone România, Dan Negru. El s-a implicat ca voluntar în construcţia de locuinţe sociale pentru familii nevoiaşe, în cadrul proiectului „Build for Tomorrow„. Din 2007 până în prezent, 182 de locuinţe au fost construite cu ajutorul a 2.000 de voluntari Vodafone şi au fost oferite familiilor fără adăpost.

Veţi afla povestea a doi bătrăni bolnavi şi plini de griji, doamna Aurelia şi domnul Sas, care sunt beneficiari ai proiectului „Singur acasă cu mobilul„, lansat în cadrul „Mobile for Good”. 520 de bătrâni au primit telefoane cu „buton de panică”, pentru a fi în legătură permanentă cu asistenţii Asociaţiei Caritas Alba-Iulia – Asistenţă medicală şi socială.

În ultimul episod actorul principal este Cătălin Petrescu, un tânăr muzician care iubeşte foarte mult copiii şi care face cursuri de canto şi cursuri de instrumente muzicale, pentru a le dezvolta latura artistică unor copii afectaţi de dizabilităţi intelectuale, pe care el îi consideră „foarte muncitori şi talentaţi”.

Catalin-Petrescu-staff