Prima familie care primeşte o locuinţă în cadrul Build for tomorrow 2014

Ei sunt Daniel (37 de ani) şi  Katalina (29 de ani), împreună cu cei doi copii, Dumitru Daniel (11 ani) şi Marian Vlăduţ (7 ani). Vor locui într-una din cele patru case construite în localitatea Cristian, din judeţul Braşov, de către 300 de voluntari Vodafone România, alături de partenerii de la Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional Braşov, în cadrul proiectului Build for Tomorrow.

Daniel şi Katalina sunt împreună de 14 ani, iar povestea lor începe când Daniel a hotărât să plece din casa părintească din Vaslui şi să vină la Braşov în speranţa unui viitor mai bun. Cu Katalina s-a cunoscut întâmplător, ea fiind fiica unui coleg de muncă, s-au plăcut şi au decis să se căsătorească.

Cei doi au locuit o perioadă de aproape un an la părinţii lui Katalina în condiţii vitrege, 13 persoane într-o singură cameră fără uşă şi fără geamuri;într-o zi, tatăl ei, din cauza alcoolului şi a caracterului său foarte violent, i-a alungat pur şi simplu din casă. A urmat o perioadă foarte grea, însă Daniel a reuşit să găsească o locuință cu chirie în care au stat în următorii 8 ani. Şi de aici au trebuit însăsă plece cândproprietarii au decis să demoleze casa.

În momentul de faţă locuiesc de aproape 4 ani cu chirie undeva la periferia Cristianului într-o clădire foarte veche (un cămin de nefamilişti), într-o cameră de 9 mp fără grup sanitar, fără apă curentă, cu încălzire cu lemne. Daniel şi Katalina provin amândoi din familii dezorganizate cu taţi alcoolici şi violenţi. Katalina mai are încă 9 fraţi care, majoritatea dintre ei, au crescut la o casă de copii din Cristian. Daniel este un bărbat foarte calm şi foarte iubitor, foarte harnic, dovada fiind cei 14 ani de când lucrează la aceeasi firmă,un producător de şerveţele din Cristian. Katalina lucrează şi ea la aceeaşi firmă de 8 ani.

Familia Stefanuta (2)
Copiii lor sunt învăţaţi cu greul și, din păcate, obişnuiţi să se mulţumească cu puţin. Dumitru Daniel suferă de retard mintal,are nevoie de un regim special la şcoală, însă acest lucru nu se întâmplă şi e din ce în ce mai greu pentru el să se integreze în colectiv.
La aflarea veştii că au fost selectaţi pentru a fi beneficiarii unei locuinte sociale, prin proiectul „Build 4 Tomorrow III”, amândoi părinţii au fost copleşiţi de emoţii şi Daniel ne mărturisea cu lacrimi în ochi:

„Nu am îndrăznit nici măcar să visăm la o casă a noastră, însă se pare că acolo sus cineva ne iubeşte şi nu ne-a uitat”.

Katalina, de asemenea, spune:

„Niciodată nu ne gândeam că vom primi o casă şi mai ales în condiţiile acestea, cu toţi voluntarii care vor veni să lucreze pentru noi. Vrem să le mulţumim din suflet şi vrem ca ei să ştie că nu vom uita niciodată acest moment din viaţa noastră şi ceea ce ei vor face pentru noi. Mulţumim voluntarilor Vodafone, Fundaţiei Vodafone şi Asociaţiei Diaconia”.

Familia Stefanuta (6)

UPDATE 21 august 2014

Din motive obiective, lucrările de construcţie pe şantierul „Build for tomorrow 2014” programate pentru luna august se amână. Vă ţinem la curent cu toate noutăţile despre şantier şi despre reularea lucrărilor. Mulţumim tuturor voluntarilor Vodafone pentru ajutorul necondiţionat pe care îl oferă de fiecare dată Fundaţiei Vodafone România!