Fundația Vodafone România a sărbătorit joi, 1 octombrie, 17 ani de fapte bune, în cadrul unei gale la care au participat reprezentanți ai ONG-urilor partenere, donatori și voluntari ai Fundației, reprezentanți ai mediului de afaceri din România, membrii ai consiliului de administrație al Fundației Vodafone, precum și personalități publice.
Ne-am bucurat de prezența Irinei-Margareta Nistor, Președinte Onorific al Fundației Vodafone România, dar și de cea lui Andrew Dunnett, Director al Vodafone Foundation.
În cadrul evenimentului, Fundația Vodafone România a acordat șase premii distincte pentru opt organizații partenere sau persoane cu care Fundația a implementat proiecte importante în anul anterior.
Premiul pentru Pionierat, Curaj și Perseverență
Domnului Dragoș Zaharia, președintele Asociației S.M. Speromax Alba Iulia, care a înființat un centru de zi pentru pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă și pentru implicarea activă în implementarea proiectului “Scleroza multiplă – boala adultului tânăr. Recunoaște riscurile”, care urmărește să redea mobilitatea și speranța la o viață împlinită copiilor și adulților imobilizați, complet dependenți de îngrijitorii lor.
Premiul pentru Impact în Comunitate
Doamnei Rodica Tiriteu, Director al Școlii Gimnaziale Numărul 1 din Chislaz, județul Bihor, pentru implicarea cu dăruire și perseverență în realizarea proiectului “Mobilizare pentru învățare”, în cadrul căruia au fost renovate două cladiri ale Școlii Gimnaziale din Chislaz, astfel încât cei 127 de copii care urmează cursurile aici să învețe în condiții normale.
Doamnei Elisabeta Păcuraru, Manager de Proiect al Asociației Comunității Eșelnița “Cazanele Dunării” pentru renovarea unui centru de formare și dezvoltare a tinerilor din comună, care le oferă acestora posibilitatea de a-și face un rost acasă, la sat.
Premiul pentru excelență în colaborarea dintre instituții și organizații neguvernamentale
Doamnei Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, pentru că a dus la bun sfârșit renovarea și dotarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Buzău, locul din care s-au livrat în ultimii trei ani Centrului de Transfuzii Sanguine din București peste 40.000 de unități de sânge și preparate sanguine, contribuind la salvarea multor vieți. Centrul de Transfuzii Buzău a organizat anul acesta 24 de colecte mobile, inclusiv în mediul rural.
Premiul pentru Voluntariat
Asociația Diaconia Ajutor Internațional, pentru derularea proiectului “Built for tomorrow 2015” și pentru motivarea și implicarea angajaților Vodafone România în activități de voluntariat. În cadrul acestui proiect, 400 de voluntari Vodafone au construit case pentru patru familii nevoiașe din Cristian, județul Brașov.
Premiul pentru cel mai activ Voluntar de Profesie
Doamnei Elena Daria Tanasă, ce s-a implicat cu deosebită dedicare în proiecte de strângere de fonduri și a organizat competiții sportive și târguri caritabile.
Premiul Mobile for Good
Asociația Sprijin pentru Diabet a desfășurat proiectul “Telemedicina pentru copilul insulinodependent” care, prin intermediul tehnologiei avansate, poate monitoriza continuu glicemia, cu ajutorul unor senzori, eliminându-se înțepăturile zilnice și facilitându-se interpretarea datelor și a intervențiilor rapide de la distanță. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața.
Asociația Samaritenilor din România a desfășurat proiectul “SOS Surdo-Muți”, un sistem de comunicare și avertizare în timp real, care se încadrează în standardul “Total Conversation- Sign, Type and Speak”. Acest sistem vine în sprijinul autonomiei persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire și le permite să solicite ajutor de urgență prin transmiterea unor mesaje generice predefinite.