Un centru de recuperare pentru vârstnici din Vrancea și alte nouă proiecte, finanțate de Fundația Vodafone România cu 100.000 de euro • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Un centru de recuperare pentru vârstnici din Vrancea și alte nouă proiecte, finanțate de Fundația Vodafone România cu 100.000 de euro

București, 12 aprilie 2017 – Vârstnicii din comuna Vârteșcoiu, județul Vrancea, beneficiază de serviciile primului centru de recuperare neuromotorie și locomotorie din localitatea lor, care le pune la dispoziție o sală de kinetoterapie cu personal calificat. Centrul a fost înființat de Crucea Roșie Vrancea cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău și cu finanțare acordată de Fundația Vodafone România, cu o investiție totală de 14.000 de euro.

Spațiul în care funcționează centrul a fost renovat, recompartimentat și dotat cu aparatura necesară pentru o gamă largă de exerciții si activități de recuperare. Acesta mai găzduiește un cabinet medical unde activează doi medici voluntari, un cabinet de electro-terapie și un cabinet de masaj.

Centrul de recuperare neuromotorie și locomotorie din Vârteșcoiu este unul dintre cele zece proiecte implementate în ultimele șase luni de Fundaţia de Sprijin Comunitar Bacău în regiunile Moldova și Bucovina cu ajutorul unei finanțări de peste 100.000 de euro acordate de Fundaţia Vodafone România în cadrul Programului Strategic „Investiție în Mediul Rural”. Peste 4.300 de copii, tineri, vârstnici și persoane cu dizabilități din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea au beneficiat de servicii sociale, educaționale și medicale cu ajutorul finanțărilor acordate de Fundaţia Vodafone România prin programul „Investiție în Mediul Rural”.

„Investiție în Mediul Rural” este un program strategic al Fundaţiei Vodafone România, se derulează în toate județele țării și susține dezvoltarea de proiecte în domeniile educației și serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orașele mici. O descriere detaliată a proiectelor este accesibilă la http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (FSC) este una dintre cele mai mari ONG-uri din România, ce își desfășoară activitatea într-o zonă cu mari probleme sociale, regiunea estică a județului Bacău. Prin cele opt programe mari pe care le derulează în prezent, fundația vine în sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunității, și anume bătrâni și bolnavi în faze terminale, copii și familii defavorizate, comunități rurale izolate. Cu 130 de angajați, aproximativ 200 de voluntari, nouă centre educaționale pentru copii, un centru de zi, un centru rezidențial pentru vârstnici și 11 echipe de îngrijire la domiciliu, F.S.C. se bucură de recunoaștere națională și internațională, având parteneri instituționali din Marea Britanie, Norvegia, Elveția, Germania, Italia. Proiectele FSC au strâns 25 de premii naționale și internaționale și recunoaștere în cadrul principalelor gale și evenimente naționale ce promovează responsabilitatea socială și excelența în domeniul ONG.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top