Ședințe de hidroterapie pentru copii cu deficiențe neuromotorii oferite de fundațiile Mihai Neşu și Vodafone România • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Ședințe de hidroterapie pentru copii cu deficiențe neuromotorii oferite de fundațiile Mihai Neşu și Vodafone România

Oradea, 20 aprilie 2017 – Copiii cu dizabilități neuromotorii din județul Bihor beneficiază, începând din luna februarie 2017, de ședințe de hidroterapie organizate de Fundația Mihai Neşu și finanțate de Fundația Vodafone România cu 68.000 de lei. Programul „Hidroterapie pentru copii cu dizabilități neuromotorii” asigură lunar 160 de şedinţe de terapie prin înot pentru 45 de copii care prezintă deficiențe de acest fel.

Hidroterapia, la fel ca și kinetoterapia şi terapia ocupaţională, este una dintre cele mai eficiente metode de îmbunătăţire a abilităţilor neuromotorii. Copiii care suferă de acest tip de deficiențe trebuie să facă zilnic eforturi pentru a deprinde abilităţi care, pentru orice copil sănătos, vin natural. Costul ședințelor de hidroterapie este subvenționat de Fundația Vodafone România în proporție de 60%, astfel încât beneficiarii mai au de achitat doar 20 de lei pentru o ședință.

Colaborarea Fundației Vodafone România cu Fundația Mihai Neșu a început în anul 2016, cu o finanțare în valoare de 314.000 de lei, care a permis achiziționarea mai multor echipamente de recuperare medicală, printre care un sistem modular de scripetoterapie, echipamentul TheraSuit Therapy (o terapie unică în țară) și TOBII – care permite controlarea unor dispozitive cu ajutorul privirii. Echipamentele au intrat în dotarea Centrului de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Neuromotorii Sfântul Nectarie al Fundației Mihai Neșu. Finanțarea oferită a acoperit și salariile terapeuților pe o perioadă de șase luni, precum și costurile lor de specializare și certificare pentru a practica metoda TheraSuit în scopuri clinice.

„Vladimir este un copil cu sindrom Angelman. După prima sesiune de TheraSuit, în vara anului trecut, s-a ridicat singur în picioare în pătuțul lui, iar în timpul celei de-a treia sesiuni, a început să meargă în partupedie. Acum merge cu ajutor și putem spera că va face primii pași singur. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru schimbarea pe care a produs-o această terapie în viețile noastre!”, a declarat Larisa Munteanu, mama lui Vladimir.

În anul 2016, centrul de recuperare înființat de Fundația Mihai Neșu în Oradea a oferit 7.680 de ședințe de kinetoterapie, 1.320 de ședinte de terapie ocupațională, 1.320 de ședinţe de logopedie, 150 de ședinţe de consiliere individuală, 40 de întâlniri de grup și 2.640 de ore de TheraSuit Therapy.

Fundația Mihai Neșu sprijină copiii cu dizabilități neuromotorii din România prin implicarea în proiecte și acțiuni caritabile, în vederea îmbunătățirii stării lor de sănătate. Fundația își propune să înfiinţeze noi centre de recuperare pentru copii la standarde internaţionale şi să contribuie la dotarea centrelor deja existente în scopul oferirii unui cadru optim de recuperare. În perioada 2011-2016, fundația a achitat 76.000 de euro clinicilor din țară și din străinătate pentru susținerea tratamentului a 27 de copii și a investit 60.000 de euro pentru sprijinirea Centrului de recuperare B2B Special din Constanța. Mai multe detalii despre activitatea Fundației Mihai Neșu se găsesc pe mihainesufoundation.ro și pe https://www.facebook.com/Mihai-Nesu-Foundation.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe http://fundatia-vodafone.ro/; http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/; https://www.facebook.com/FundatiaVodafone/.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top