Programul "Școală după Școală" finanțat cu aproape 1 milion de lei in 2019-2020 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Programul „Școală după Școală” finanțat cu aproape 1 milion de lei in 2019-2020

Bucureşti, 24 iulie 2019 – Fundația Vodafone România va susține, pentru al treilea an consecutiv, cele 12 centre sociale de tip „Școală după școală” din programul strategic „Investitie in Mediul rural”, bugetul alocat pentru anul scolar 2019-2020 fiind de 920.000 de lei.

Acest program urmărește dezvoltarea comunităților din mediul rural prin acordarea de sprijin specific elevilor și familiilor acestora, cadrelor didactice și ONG-urilor locale. Pentru implementarea activităților, Fundația Vodafone România a continuat parteneriatele sale strategice cu Fundația Regală Margareta a României și Fundația World Vision România, două ONG-uri cu experienţă deosebită în susţinerea copiilor şi a familiilor defavorizate din mediul rural. Finanțarea acordată de Fundația Vodafone România în perioada 2018-2019 a programului se ridică la peste Acest program urmărește dezvoltarea comunităților din mediul rural prin acordarea de sprijin specific elevilor și familiilor acestora, cadrelor didactice și ONG-urilor locale. Pentru implementarea activităților, Fundația Vodafone România a continuat parteneriatele sale strategice cu Fundația Regală Margareta a României și Fundația World Vision România, două ONG-uri cu experienţă deosebită în susţinerea copiilor şi a familiilor defavorizate din mediul rural. Finanțarea acordată de Fundația Vodafone România în perioada 2018-2019 a programului se ridică la peste 1 milion de lei, din bugetul total de peste 2,4 milioane de lei, iar numărul beneficiarilor se ridică la aproape 4.000 de persoane din mediul rural, defavorizate economic sau social (copii, adulți și vârstnici)., din bugetul total de peste 2,4 milioane de lei, iar numărul beneficiarilor se ridică la aproape 4.000 de persoane din mediul rural, defavorizate economic sau social (copii, adulți și vârstnici).

În acest moment, șase dintre cele 12 centre de tip „Școală după Școală” sunt dotate cu table interactive, tablete și programe digitale educaționale. Cu ajutorul acestora, elevii învață să utilizeze mijloace electronice pentru studiu, sunt mai implicați la ore și interacționează mai ușor cu profesorii. De asemenea, după terminarea orelor de școală, copiii participă la numeroase activități organizate de personalul special instruit, care îi ajută să își dezvolte abilitățile de cooperare și comunicare. Eficiența de până acum a programului s-a remarcat prin rezultatele școlare îmbunătățite ale celor 456 de elevi care sunt înscriși la centre: 99% dintre ei au mers la orele de curs cu temele scrise la disciplinele de bază, 99% citesc mai bine comparativ cu anul trecut, 90% au o implicare pozitivă la clasă, iar 96% dintre ei au avut o prezență mai bună la cursuri. La finalul anului școlar 2018/2019, toți cei 456 de copii au plecat în tabere, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel.

În afară de susținerea centrelor, în anul care a trecut programul „Investiție în Mediul Rural” s-a concentrat pe furnizarea unor servicii integrate adresate membrilor comunităților în care se află cele 12 centre din județele Alba, Bistrița Năsăud, Cluj, Constața, Dolj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Neamț, Teleorman și Vâlcea. Pentru a crea un impact mai mare și a permite o dezvoltare sustenabilă a programului, s-a acordat atenție în special dezvoltării ONG-urilor locale, prin elaborarea unor strategii și soluții durabile pentru aceste organizații, astfel încât ele, la rândul lor, să poată contribui la dezvoltarea întregii comunități locale. Această abordare va fi urmată și în anul școlar 2019/2020, prin organizarea de cursuri de formare pentru profesori, cursuri de strângere de fonduri și de strategie organizațională. Se va pune accent pe programele centrate pe elev, mai ales din perspectiva vulnerabilităților sociale și educaționale. Ca și în anii trecuți, o atenție deosebită va fi acordată educării părinților și, în general, responsabilizării comunităților, astfel încât acestea să susțină educarea membrilor proprii.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 30 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România ce contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. De-a lungul celor 29 de ani de activitate, Fundaţia Regală Margareta a României a sprijinit proiecte dedicate copiilor aflaţi în situaţii dramatice de viaţă, care se confruntă cu sărăcia extremă, riscă abandonul şcolar sau al familiei, probleme de sănătate sau excluziunea socială. Un număr de 25.000 de copii şi tineri şi aproximativ 2.500 de familii cu un trai precar, precum şi 650 de mici ong-uri locale, au primit ajutor şi asistenţă din partea Fundaţiei din 1990 şi până în prezent. Mai multe detalii despre fundaţie: www.fpmr.ro, www.facebook.com/www.fpmr.ro.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. World Vision România este o fundație creştină care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Fundația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. În 30 de ani de prezenţă în România, fundaţia a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe. World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş, de aceea, în comunităţile rurale unde este prezentă, desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Proiectele sale se concentrează pe transformarea comunităţilor şi a membrilor acestora, pentru a realiza o viaţă împlinită pentru fiecare copil. Mai multe detalii despre fundație: www.worldvision.ro, www.facebook.com/WorldVisionRomania, blog.worldvision.ro/

Scroll to Top