Parteneriat strategic pentru peste 2.200 de zile de îngrijire paliativă • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Parteneriat strategic pentru peste 2.200 de zile de îngrijire paliativă

București, 7 august 2019 – În perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019, Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei au derulat proiectul „Prețuim fiecare clipă de viață. Consolidarea unității cu paturi HOSPICE Casa Speranței Brașov”. Pe parcursul acestuia, aproape 180 de pacienți care se confruntă cu un diagnostic incurabil au fost internați în centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov, unde au beneficiat gratuit de servicii complete și complexe de îngrijire paliativă.

Proiectul a primit o finanțare de 225.000 de lei, bani prin care aproape 180 de pacienți cu diagnostic oncologic au beneficiat de peste 2.200 de zile de internare în sistem gratuit, 100 de sesiuni de kinetoterapie și 255 de sesiuni de consiliere socială și spirituală, oferite în centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov.

Fundația Vodafone România este un partener tradițional al centrului de îngrijire paliativă HOSPICE Casa Speranței, colaborarea dintre cele două organizații începând în 2006, când a fost introdus în România primul program de îngrijire paliativă tip hospice. De-a lungul timpului, Fundația Vodafone România a contribuit la construirea noului centru Hospice din București, la digitalizarea fișelor pacienților, amenajarea unei camere de terapie care folosește tehnologia în cadrul sesiunilor, iar voluntarii Vodafone au alergat la diferite competiții pentru a strânge fonduri destinate HOSPICE Casa Speranței.

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE va inaugura centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundația Vodafone România a finanțat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătății, educației și serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari – copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 30 de milioane de euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundației sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Scroll to Top