Fundația Vodafone România va finanța modernizarea a 24 centre de transfuzie sanguină în 2017 • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Fundația Vodafone România va finanța modernizarea a 24 centre de transfuzie sanguină în 2017

  • Opt din cele 24 de centre vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale
  • Investiția totală a Fundației Vodafone România în acest program se ridică la aproximativ 1 milion de euro
  • Mai mult de 620.000 de donatori de sânge și pacienți au beneficiat până acum de schimbările aduse de acest program

București, 28 iunie 2017 – Programul „O șansă pentru viață„, derulat prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Asociația React, va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga țară (Ploiești, Târgoviște, Galați, Deva, Satu-Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reșița, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Pitești, Botoșani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focșani, Piatra Neamț, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea și Timișoara). Opt dintre acestea, situate în Pitești, Câmpulung, Ploiești, Zalău, Satu-Mare, Sibiu, Bârlad și Focşani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne. Programul „O șansă pentru viață” a fost finanțat de Fundația Vodafone România cu aproximativ 1 milion de euro, în cei nouă ani de la lansarea acestuia.

Demarat în 2008, „O șansă pentru viață” a devenit cel mai mare program național de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare și la sediul companiilor. În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină București, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program, în 2014 și 2015. Tot în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate șapte centre situate în alte orașe din țară, iar în 2016 alte zece centre.

„Odată cu cele 24 de centre în care vom merge în 2017, vom încheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguină din țară. Ne-am îndeplinit astfel promisiunea făcută în urmă cu trei ani, când am demarat acest program. Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezintă una din prioritățile de investiție ale fundației în domeniul sănătății. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activității noastre, alături de educație, servicii sociale și voluntariat„, a declarat Angela Galeța, Director, Fundația Vodafone România.

Pe lângă sprijinul acordat acestor centre, programul „O șansă pentru viață” va include în 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sânge, desfășurate pe perioada verii peste tot în țară. Astfel de campanii vor fi organizate și pentru angajații Vodafone România, precum și în alte 30 de companii partenere.

Peste 620.000 de donatori de sânge și pacienți au beneficiat până acum de schimbările produse în centrele de transfuzie sanguină în urma renovării și dotării lor cu echipament medical corespunzător. Dintre ei, mai mult de 414.000 de pacienți au primit sângele de care aveau nevoie pentru transfuzii. Lucrările de renovare au acoperit până acum peste 28.000 mp în 18 centre din țară.

Ca rezultat al programului „O șansă pentru viață”, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.

Asociația React este o organizație neguvernamentală care participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Asociația implementează proiecte integrate, care produc schimbări majore în viața oamenilor prin intervenții adaptate și implicare activă. În cei unsprezece ani de la înființare, asociația a contribuit la schimbarea vieții unui număr de aproximativ 200.000 de oameni și a salvat peste 300.000 de vieți. Impactul proiectelor derulate este confirmat de cele 18 premii de excelență naționale și internaționale primite, care poziționează asociația printre cele mai premiate organizații din România.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Scroll to Top