Fundația Vodafone România investește 456.000 de euro în programe din zonele rurale, în toate cele 41 de judeţe ale ţării • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Fundația Vodafone România investește 456.000 de euro în programe din zonele rurale, în toate cele 41 de judeţe ale ţării

Peste 8000 de persoane vor beneficia de programele din ediţia 2015/ 2016

București, 23 iunie 2016 – Fundația Vodafone România a lansat a doua ediție a Programului Strategic de Investiție în Mediul Rural. Continuare a ediției 2015/ 2016, programul susține educația și serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele și orașele mici din România.

͈֦Accesul scăzut la educație și la servicii sociale se numără printre cele mai mari probleme ȋntâlnite  în mediul rural. Conform statisticilor, aproximativ 20% dintre copiii din mediul rural nu termină ciclul gimnazial. Mai mult, dintre cei care ȋl termină, doar 50% își continuă studiile la liceu. Trebuie să ne implicăm în continuare în programe care să genereze progres social și economic în comunități, să aducem copiii la școală, să-i educăm astfel încât să aibă șansa unui viitor mai bun și să devină membri activi ai unei societăți sănătoase,” a spus Angela Galeța, director Fundația Vodafone România.

Pentru desfăşurarea proiectelor, Fundația Vodafone România a selectat cinci Parteneri strategici, ȋn cadrul unei runde de finanţare derulată ȋn luna mai, adresată ONG-urilor cu experienţă ȋn proiecte in mediul rural. Suma investită de Fundația Vodafone România se ridica la 456.000 euro.

Cei cinci parteneri strategici selectați pentru desfășurarea proiectelor în toate cele 41 de județe din țară, în perioada 2016-2017 sunt:

Fundația Principesa Margareta a României care va acorda burse elevilor defavorizaţi economic şi social din județele: Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu,Satu Mare și Teleorman, care doresc să ȋşi continue studiile. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://fpmr.ro/burse-pentru-scoala-2016/.

Fundația Mereu Aproape care se va axa pe renovarea şcolilor şi a altor instituţii de ȋnvăţămant din județele: Argeș, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Olt, Prahova și Tulcea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/.

Fundația de Sprijin Comunitar care va interveni ȋn beneficiul copiilor şi batrânilor defavorizaţi din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: https://sites.google.com/site/fscbacau/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundația World Vision România care va susţine copii şi familii defavorizate economic şi social din județele: Dolj, Ialomița, și Vâlcea. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://www.worldvision.ro/educatie-pentru-schimbare-a832.html.

Fundația Serviciilor Sociale Bethany care va interveni în ajutorarea copiilor şi familiilor defavorizate economic şi social din județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș. Mai multe informaţii despre proiecte puteţi găsi la adresa: http://bethanyiasi.ro/educatie/.

În perioada 23 iunie – 13 iulie 2016 fundațiile partenere selectate vor lansa runde de finanțare adresate organizațiilor locale interesate să se implice în program. Se pot înscrie proiecte care conțin o componentă puternică de implicare a comunității și se încadrează într-unul dintre cele două domenii de finanțare: educație și servicii sociale. Durata de desfașurare a unui proiect poate fi de până la 10 luni, în intervalul august 2016 – mai 2017.

Proiectele vor fi evaluate de către o comisie formată din membri ai fundațiilor implicate, iar lista finală a proiectelor selectate spre finanțare va fi anunțată la sfârșitul lunii iulie 2016.

Despre prima ediție a Programului Strategic de Investiție în Mediul Rural (2015/ 2016)

Prima ediție a acestui program, unic în anvergură, a fost implementată în perioada februarie 2015 – iulie 2016. Fundația Vodafone România a acordat o finanțare de 653.645 de euro, iar investiția totală a programului a ajuns la 1.110.000 de euro ca urmare a co-finațării partenerilor și a  implicării active a comunităților locale prin acțiuni de voluntariat și donații.

Cele 55 de proiecte implementate în sate și comune din toate cele 41 de județe ale țării au răspuns unor probleme din domeniiile educației (renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ, programe de tip after school, centre de zi), sănătății (renovarea și dotarea cabinetelor medicale, facilitarea accesului la serviciile sanitare) și serviciilor sociale (centre de zi, terapie ocupațională). Beneficiarii programelor au fost 35.207 de copii, adulți și bătrâni defavorizați economic sau social.

Partenerii primei ediții au fost: Fundația Principesa Margareta a României, Fundația Mereu Aproape, Fundația de Sprijin Comunitar și Fundația PACT.

HARTA-ZONE-FUNDATII-FINAL-4p3-ENG

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top