150 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor participa la competiția municipală de atletism Special Olympics • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

150 de sportivi cu dizabilități intelectuale vor participa la competiția municipală de atletism Special Olympics

Special_Olympics_M4G_5-1024x683

București, 16 iunie 2016 – Fundația Special Olympics din România organizează Competiția Municipală de Atletism Special Olympics, in data de 17 iunie. Evenimentul sportiv are loc la Stadionul Federației Române de Atletism „Iolanda Balaș Soter” și se adresează persoanelor cu dizabilități intelectuale din școli speciale, asociații și organizații neguvernamentale din București. Manifestarea este cuprinsă în calendarul compețitional agreat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Știițifice din România pentru anul școlar 2015-2016. Competiția Municipală de Atletism Special Olympics este organizată cu sprijinul Federației Române de Atletism și este finanțată de Fundaţia Vodafone Romȃnia.

Evenimentul se organizează anual și își propune să atragă 150 de sportivi cu dizabilități intelectuale, fete și băieți,  cu vârste de peste opt ani, și 40 de părinți și voluntari.

„Fundația Vodafone România se implică în astfel de proiecte pentru că vrem să contribuim la schimbarea unor mentalități, dorim să sprijinim integrarea socială a acestor copii și tineri speciali și mai ales, dorim ca ei să se simtă utili și fericiți”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

„Competiția de atletism își propune să aducă în concurs sportivii la probe de alergare de 50 și 100 de metri și la proba de săritură în lungime de pe loc. Este un prilej de a face sport într-un mediu prietenos în care să poată câștiga medalii de campioni chiar la început de vacanță de vară”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

Competiția Municipală de Atletism Special Olympics face parte din proiectul „Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale”. În cadrul acestui proiect organizăm evenimente sportive locale, regionale și naționale pentru un număr de 915 persoane cu dizabilități intelectuale, implicăm 450 de voluntari și avem alături 200 de membri ai familiilor și antrenori. Partenerul Fundației Special Olympics din România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Proiectul, care se deruleaza pe parcursul a 12 luni, este finațat cu 30.000 de euro din care 27.000 este contribuția Fundației Vodafone România. Alte surse de finațare ale proiectului provin de la autoritățile locale si de la Special Olympics International.

Despre Fundaţia Vodafone România

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 963 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având că beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.rowww.facebook.com/fundatiavodafonehttp://fundatiavodafone-blog.ro.

Despre Fundația Special Olympics din România

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Organizația contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii noștri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top