300 de persoane cu boli grave beneficiază de consiliere și suport în strângerea de fonduri pentru tratamente și intervenții chirurgicale în străinătate • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

300 de persoane cu boli grave beneficiază de consiliere și suport în strângerea de fonduri pentru tratamente și intervenții chirurgicale în străinătate

București, 6 iulie 2017 – În perioada mai 2017 – aprilie 2018, 300 de persoane cu probleme grave de sănătate vor beneficia de îndrumare socio-medicală, de suport constând în informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care se confruntă, prin proiectul „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți” implementat de Asociația M.A.M.E. Proiectul va fi susținut de Fundația Vodafone România printr-o finanțare  de 20.000 de euro.

Suportul acordat celor 300 de persoane va include de asemenea alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS. Această componentă are rolul de a ajuta persoanele respective să strângă banii necesari pentru plata tratamentelor medicale sau a intervențiilor chirurgicale efectuate în afara țării. Lansată de Asociația M.A.M.E. în 2013, „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți” este o inițiativă care a avut până acum peste 800 de beneficiari, pacienți adulți diagnosticați cu boli grave. Dintre aceștia, 150 au reușit să strângă fondurile de care aveau nevoie, ca urmare a consultanței primite, iar 50 au fost eligibili pentru alocarea unui număr scurt pentru donațiile prin SMS. În aprilie 2018, cand se va încheia proiectul demarat anul acesta, numărul total al beneficiarilor va depăși astfel 1.000 de persoane.

Pe durata campaniilor organizate în cei patru ani de la lansarea inițiativei „SMS pentru Viață” au fost trimise peste 400.000 de mesaje SMS pentru donații. S-au strâns astfel peste 800.000 de euro în total pentru pacienții care aveau nevoie de tratamente ce nu puteau fi efectuate în țară, aceștia beneficiind de o șansă în plus la viață prin accesarea serviciilor medicale la clinici din străinătate.

Fundația Vodafone România a susținut proiectul „SMS pentru Viață” și în perioada 2014-2016, finanțarea acordată în cei trei ani fiind de 32.000 de euro.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.   În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit peste 26 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Asociația M.A.M.E. (Maternitate, Advocacy, Medicină, Educație) este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 8 ani de activitate, a oferit servicii socio-psiho-medicale pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți. A derulat o campanie de informare și conștientizare în rândul a peste 5.000 de elevi privind adoptarea unui stil de viață sănătos și o campanie de prevenire și combatere a fenomenului de tip bullying ce afectează copiii cu boli cronice sau cu dizabilități. Mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de asociație și rezultatele obținute până în prezent, sunt disponibile pe: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME.

Read in english

Currently not available

Scroll to Top