Curăţenie la bunici: O acţiune în care am pus suflet • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Curăţenie la bunici: O acţiune în care am pus suflet

România este ţara în care părinţii pleacă în străinătate să muncească şi îşi lasă copiii singuri acasă. România este ţara în care vârstnicii îşi trăiesc bătrâneţea singuri. Zilele trecute i-am ajutat pe aceştia din urmă, mai precis 10 dintre ei, care sunt incluşi în programul de îngrijire la domiciliu din Bacău.

Împreună cu voluntari din cadrul companiei Vodafone România şi cu voluntari ai Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău – am fost cu toţii 45 -, am participat la ceea ce am numit „Curăţenie la bunici”, o acţiune  care a însemnat curăţenie generală la domiciliul bătrânilor şi gătit, acolo unde a fost nevoie.

Campania a făcut parte din proiectul „Alături de bunicii uitaţi”, finanţat timp de un an de către Fundaţia Vodafone România.

Pe lângă curăţenia de primăvară, le-am oferit bătrânilor pachete pentru masa de Paşte dar, cel mai important, le-am mai alungat un pic din suflete cea mai grea boală: singurătatea!

„Pentru bunicii uitaţi, bătrâni cărora nu le mai deschide nimeni uşa ani de zile, aceste sărbători ar putea trece la fel de triste şi lipsite de sens ca orice altă zi. Nu mai au puterea să se pregătească pentru Paşte ca pe vremuri. Acum abia se mai deplasează şi se luptă zi de zi cu bolile şi lipsurile de tot felul”, ne-a spus Ionuţ Chirilă, purtător de cuvânt al Fundaţiei De Sprijin Comunitar.

Ce-a însemnat curăţenia? Păi, nimic ieşit din comun, ce facem şi la noi acasă: am bătut covoarele, am spălat băile şi bucătăriile şi i-am ajutat la cumpărături.

Mulţumim tuturor voluntarilor care au participat la această acţiune. Bătrânii le-au fost foarte recunoscători şi au rămas impresionaţi de ajutorul lor.

Scroll to Top