Ce se va realiza prin faza 2 a Cell Identity Hunter? • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

Ce se va realiza prin faza 2 a Cell Identity Hunter?

Îți mulțumim pentru susținerea fazei 2 a Cell Identity Hunter! Obiectivul acestui proiect este de a caracteriza ecosistemul tumorii, în mod specific relația dintre sistemul imunitar și celulele tumorale. Acest lucru este posibil datorită combinației între trei abordări tehnologice de ultimă oră de către Asociația Italiană pentru Cercetarea Cancerului (AIRC):

  1. Echipa AIRC va cartografia ecosistemul tumorii determinând natura fiecăreia dintre celulele sale. Se va face acest lucru prin adoptarea unei abordări inovatoare, transcriptomică unicelulară, și cartografierea rețelelor de comunicare dintre celule pentru principalele tipuri de tumori umane.
  2. Echipa va integra de asemenea un număr uriaș de date într-un cadru computațional, pentru a dezvălui vulnerabilitățile celulelor în ecosistemul tumorii și a indica noi ținte pentru refacerea imunității antitumorale.
  3. Pentru a evalua semnificația țintelor selectate, echipa AIRC va folosi organoizi, noi modele 3D in vitro care se pot auto-asambla spontan în structuri ordonate care păstrează caracteristici similare cu țesutul uman din care derivă, (cum ar fi eterogenitatea celulară și unele funcții specifice sistemului original), comportându-se asemănător unui avatar.

Fiecare smartphone și desktop Mac care susține Cell Identity Hunter (Faza 2) pe DreamLab va fi un instrument puternic pentru a urmări identitatea celulelor tumorale. Dispozitivul tău va acționa ca un mic avatar al laboratorului, permițând echipei să dobândească cunoștințe superioare despre ecosistemele tumorale și ajutând la identificarea unor tratamente eficace.

Scroll to Top