16 ani de activitate, investiţii de 17 milioane de euro • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

16 ani de activitate, investiţii de 17 milioane de euro

Fundaţia Vodafone România, prima fundaţie corporativă din România, a împlinit 16 ani de existenţă de la înfiinţarea sa, perioadă în care a finanţat 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate, persoanelor cu dizabilităţi şi al victimelor calamităţilor naturale din toată ţara.

În cei 16 ani, Fundaţia Vodafone România a investit peste 17 milioane de euro în proiecte desfăşurate împreună cu peste 600 de organizaţii non-guvernamentalek, pentru peste 600.000 de beneficiari.

„Fiecare an înseamnă pentru noi vieţi salvate, noi destine schimbate, mii de fapte bune. Dacă ar fi să ne raportăm doar la anul acesta, vorbim despre 53 de organizaţii partenere, 68 de proiecte finanţate, 66.250 de beneficiari direcţi ai programelor noastre, 9 Voluntari de Profesie şi 4 runde de finanţare deschise pentru organizaţii”, a spus Florina Tănase, Director Legal and External Affairs, Vodafone România şi Membru în Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Vodafone România.

Fundaţia Vodafone România a extins programul Mobile for Good cu alte cinci proiecte noi, iar în cei 16 ani de activitate a dezvoltat soluţii unice în Europa, cum ar fi soluţia de telemedicină pentru SMURD sau pentru spitalul Marie Curie. Fundaţia desfăşoară în mod curent programe care folosesc tehnologia mobilă, programe pentru sănătate, programe de voluntariat, programe pentru educaţie, programe pentru prevenirea abandonului familial şi şcolar, programe pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi şi altele.

În 2014, Fundaţia Vodafone România a extins numărul proiectelor din programul „Mobile for Good”, ajungând la 10 proiecte şi a mărit bugetul alocat, până la 1.000.000 de euro. Proiectele din acest an includ: extinderea soluţiei de telemedicină din noua secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Spitalul Marie Curie din Bucureşti, dezvoltarea call-center-ului pediatric de la Spitalul Judeţean din Cluj, un proiect pentru pacienţii cu boli grave asistaţi de Fundaţia Hospice Casa Speranţei, dezvoltarea unui call-center pentru persoanele cu traumatisme de coloană vertebrală din ţară şi extinderea soluţiei de telemedicină video pe încă 85 de ambulanţe SMURD, din toată ţara.