Fundația Vodafone România a anunțat stadiul lucrărilor de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța • Fundația Vodafone România - e normal sa facem bine

• Lucrările de demolare a vechii secții sunt deja efectuate în proporție de peste 50%, următoarea etapă fiind refacerea pereților de compartimentare
  • Nouă premii acordate în cadrul evenimentului organizațiilor partenere și voluntarilor implicați în programele fundației

București, 13 octombrie 2017 – Fundația Vodafone România a anunțat stadiul lucrărilor de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța, acesta fiind cel mai important proiect finanțat de fundație în anul 2017. Anunțul a fost făcut în cadrul Galei Anuale a Fundației Vodafone România, care a marcat 19 ani de activitate a fundației. Conform anunțului, lucrările de demolare a vechii secții sunt deja efectuate în proporție de peste 50%, următoarea etapă fiind refacerea pereților de compartimentare a spațiului. În paralel, echipa proiectului va finaliza achiziția echipamentelor necesare asigurării condițiilor optime pentru pacienți și pentru organizarea actului medical.

Noua secție de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța va avea o suprafață de 800 mp, o capacitate totală de până la 26 de locuri și va fi dotată cu echipamente medicale de ultimă generație, inclusiv o soluție de telemedicină ce va permite medicilor să monitorizeze copiii chiar și din afara spitalului și să transmită informații medicale vitale ori să organizeze video-conferințe cu medici specialiști din alte spitale din România și din străinătate.

Proiectul de renovare a Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți Constanța este derulat printr-un parteneriat al Fundației Vodafone România cu asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi. Bugetul întregului proiect este estimat la 1,3 milioane de euro. Finanțarea va fi asigurată prin campania națională de strângere de fonduri organizată de asociațiile Inima Copiilor și Dăruiește Aripi, iar Fundația Vodafone România va dubla suma strânsă din donații.

Gala Anuală a Fundației Vodafone România recunoaște contribuția deosebită a ONG-urilor partenere și a echipelor de voluntari în programele fundației, prin intermediul unor premii acordate pentru proiectele și echipele de voluntari care s-au remarcat în 2017, în cele patru domenii strategice de investiții ale organizației, și anume sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat. Câștigătorii premiilor au fost „Unitatea mobilă” – Asociația Caravana cu Medici (Premiul pentru Sănătate), „Laborator de învățare alternativă” – Asociația Proiect ProEuropa (Premiul pentru Educație), „Spălătoria comunitară” – Asociația Generation Țibănești (Premiul pentru Servicii Sociale). La secțiunea Voluntariat, au fost premiate cinci organizații care s-au implicat cu echipe de voluntari în proiectul Fundației Vodafone România „Scrisori pentru Moș Crăciun”, și anume Huawei România, OTP Bank România, Republica.ro, Next Advertising și Fundația Romanian Business Leaders. Premiul Special a revenit echipei de profesori voluntari de la Fundația pentru Integrare și Sprijin Social „Împreună Ineu“.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Read in english

Currently not available