Susţinem spitalul Grigore Alexandrescu cu 100.000 euro

Susţinem spitalul Grigore Alexandrescu cu investiţii de peste 100.000 euro

Fundaţia Vodafone România susţine Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi investeşte peste 100.000 de euro în Departamentul de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi în Compartimentul de Cardiologie, Secţia Pediatrie II.

Ne dorim în permanenţă să oferim condiţii din ce în ce mai bune pentru nou-născuţi, iar prin sprijinirea departamentului de terapie intensivă din cadrul spitalului Grigore Alexandrescu ajutăm la îmbunătăţirea actului medical şi, implicit, la reducerea mortalităţii neonatale, prin asigurarea unui standard ridicat de tratament şi îngrijiri specifice. Mai mult, compartimentul de cardiologie a fost dotat cu un nou şi performant ecocardiograf, care oferă de acum condiţii îmbunătăţite de lucru specialiştilor în cardiologia pediatrică”, a spus Angela Galeţa, Director, Fundaţia Vodafone România.

Fundaţia Vodafone România a investit 53.900 de euro pentru Departamentul de Terapie Intensivă Nou Născuţi, pentru dotarea cu un aparat de ventilaţie mecanică nou născuţi, cu o masă de reanimare pentru nou născuţi, cu patru monitoare pentru funcţii vitale, cu şase injectomate, cu două pompe de perfuzie, cu o trusă laringoscop şi cu patru aparate pentru aerosoli.

Fundatia Vodafone Romania - echipamente sectia de terapie intensiva Grigore Alexandrescu
Fundatia Vodafone Romania – echipamente sectia de terapie intensiva Grigore Alexandrescu

Până la 200 de pacienţi prematuri, nou născuţi cu afecţiuni chirurgicale acute, malformaţii complexe, infecţii sistemice severe sau insuficienţe multiple de organe pot beneficia, anual, de noile echipamente.

De asemenea, Fundaţia Vodafone România a investit 50.000 de euro în dotarea Compartimentului de Cardiologie, Secţia Pediatrie II, cu un nou şi performant ecocardiograf, modelul General Electric Vivid S5.

Acest model înlocuieşte echipamentul anterior, ce era în uz încă din anul 1997, activitatea departamentului fiind grav afectată cu consecinţe directe asupra posibilităţilor de diagnostic şi tratament ale pacienţilor, în condiţiile în care oricum numărul de specialişti de cardiologie pediatrică este foarte mic, iar în Bucureşti existau doar două centre în care putea fi evaluaţi copii cu probleme cardiace, indiferent de vârstă – Spitalul „Marie Curie” şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Ecocardiograf achizitionat de Fundatia Vodafone Romania
Noul ecocardiograf achiziţionat de către Fundaţia Vodafone România

Astfel, posibilităţile de diagnostic şi tratament se îmbunătăţesc, iar noul echipament ajută specialiştii în cardiologie pediatrică în activităţile zilnice.

Anual, 6.000 de pacienţi de vârstă pediatrică internaţi, ambulatori sau cu situaţii de urgenţă, inclusiv de tip neonatal, vor putea beneficia de noul echipament.

Fundaţia Vodafone România a finanţat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătate, educaţie, servicii sociale pentru familii şi vârstnici, integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi, pentru categorii defavorizate fizic, social şi economic.

Scroll to Top