Investim pentru copiii şi tinerii cu boli grave

Fondul pentru Fapte Bune: Investim pentru copiii şi tinerii cu boli grave

Împreună cu Asociaţia MAME am lansat proiectul „Prioritate pentru Sănătate”, pentru sprijinirea copiilor şi tinerilor cu probleme grave de sănătate din România, cărora le vor fi oferite servicii de consiliere medicală, psihologică şi juridică şi care vor fi îndrumaţi către clinici din străinătate, dacă nu pot beneficia de tratament sau intervenţii chirurgicale în România.

Proiectul este finanţat prin runda de finanţare “Fondul pentru fapte bune”, prin intermediul căreia Fundaţia Vodafone România îşi propune să susţină proiecte derulate de organizaţii neguvernamentale în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale, pentru sprijină copii, tineri şi bătrâni defavorizaţi social, economic sau fizic.

Asociaţia MAME va primi din partea Fundaţiei Vodafone România aproape 54.000 de euro, iar peste 100 de pacienţi care vor solicita sprijinul asociaţiei pe parcursul anului 2015 vor beneficia, în mod gratuit, de servicii de consultanţă, suport, consiliere, informare şi îndrumare, pentru a face faţă mai uşor afecţiunilor de care suferă.

Asociaţia MAME va participa şi la realizarea campaniilor de strângere de fonduri necesare pentru operaţiile care se efectuează în afară ţării şi va oferi sprijin pentru accesarea formularului S2 (E112) pentru acoperirea costurilor medicale de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„M-am confruntat personal cu o boală gravă şi am experienţa celor aproape şase ani de voluntariat în cadrul Asociaţiei MAME. Am ajuns la concluzia că, pentru a facilita vindecarea în cazul unui bolnav de cancer, nu este suficient să îi fie asigurate doar serviciile medicale, ci îi trebuie tratate şi problemele de natură emoţională, socială şi materiale pe care le creează specificul acestei boli”, a declarat Maria Culescu, Preşedinte Fondator Asociaţia MAME.

Asociatia MAME - Fondul pentru Fapte Bune - Fundatia Vodafone Romania
Maria Culescu, Preşedinte Asociatia MAME | Fundaţia Vodafone România

Tot în cadrul acestui proiect, va fi concepută o hartă dinamică şi interactivă a serviciilor medicale de stat şi private, din ţară şi străinătate, a serviciilor psihologice şi sociale şi a altor servicii adresate persoanelor diagnosticate cu cancer. Harta va fi disponibilă pe site-ul asociatiamame.com şi va facilita accesul utilizatorilor la informaţii privind spitale, clinici, centre şi alte organizaţii dedicate acestei patologii.

Colaborarea dintre Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia MAME a început în anul 2013, prin includerea Mariei Culescu în programul „Voluntar de Profesie” şi continuă până în prezent prin susţinerea financiară a proiectului „Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi”, prin intermediul căruia Asociaţia MAME a fost desemnată de către ARC România şi reţelele mobile să gestioneze alocarea unor numere scurte de SMS pentru cazurile individuale de adulţi cu boli grave care au nevoie de intervenţii medicale sau tratamente ce nu pot fi efectuate în România.

Asociatia MAME a fost înfiinţată în aprilie 2009 şi a sprijinit de-a lungul celor aproape şase ani de activitate peste 400 de cazuri de copii şi tineri bolnavi de cancer şi alte boli grave.

Scroll to Top