Pentru noi, la Fundaţia Vodafone România, 2013 a fost un an bun, plin de proiecte cu un puternic impact asupra societăţii româneşti, proiecte care înseamnă schimbare în mai bine, proiecte care înseamnă salvarea de vieţi omeneşti, proiecte care înseamnă un viitor mai bun pentru copiii noştri, proiecte la care suntem mândri că am pus umărul.
Dintre acestea, am ales sa vorbim acum despre proiectele care au suscitat cel mai mult atenţia voastră pe Facebook. Cea mai mare reţea socială din lume şi totodatădin România, poate fi un barometru despre cum percep românii activităţile noastre caritabile.
Voluntar de profesie
Dintre proiectele noastre, cel care a generat cea mai mare atenţie în social media, a fost Voluntar de profesie. Vârful a fost atins în momentul în care am anunţat cei 17 voluntari care urmau să lucreze în cadrul acestui program în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014. Au fost peste 200 de candidaţi înscrişi, iar selecţia a fost dificilă, pentru că toţi au propus proiecte pentru care merita să luptăm.
Cei 17, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, lucrează în programe din domeniul sănătăţii şi educaţiei,având ca beneficiari un număr mare de copii dezavantajaţi, batrani, persoane cu nevoi speciale şi persoane cu boli incurabile.
[link – Vezi cine sunt cei 17 voluntari de profesie]
Voluntarii nu au fost selectaţi dintr-un domeniu anume, ci provin din toate categoriile de lucru, fie că vorbim despre economişti, profesori, agenţi sociali, ingineri electronişti, pictori, asistenţi sociali, studenţi sau pedagogi sociali.
[link – Vezi descrierea unui proiect deosebit, în care copii nevăzători învaţă să picteze]
Construim împreună
Construim împreună este un program prin intermediul căruia construim case pentru familii nevoiaşe sau ale căror case au fost distruse de către inundaţii. Anul trecut în cadrul acestui program de voluntariat au participat 300 de angajaţi din cadrul Vodafone România, din Bucureşti, Braşov şi Ploieşti.
Casele construite sunt în sistem duplex şi dispun de suprafeţe de 99,60 de metri pătraţi, având trei camere. Valoarea totală a proiectului, realizat în parteneriat cu Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional, este de 110.000 euro.
[link galerie foto]
15 ani de fapte bune
2013 a fost anul în care Fundaţia Vodafone România a sărbătorit 15 ani de fapte bune, timp în care a dezvoltat peste 700 de programe sociale în beneficiiul copiilor și bătrânilor, persoanelor cu dizabilități, familiilor dezavantajate.
În cei 15 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România Fundația noastră a lucrat în parteneriat cu peste 600 de organizații non-profit din toată țara.
Şi ca să rămânem tot la această cifră, Fundaţia Vodafone România a donat 15 milioane de euro în acest interval, când peste 200.000 de oameni au beneficiat direct de proiectele noastre.
[link – detalii despre cei 15 ani de activitate ai Fundaţiei Vodafone România]
Fondul pentru fapte bune
Fondul pentru fapte bune a fost unul dintre proiectele care a suscitat un viu interes în 2013. A fost lansat pentru a marca cei 15 ani de când suntem alături de comunitate.
Acest proiect se adresează organizaţiilor neguvernamentale (asociaţii, fundaţii sau federaţii) şi instituţiilor publice educaţionale (şcoli) sau medicale (spitale) care doresc să propună proiecte menite să aducă o schimbare reală în domeniile educaţie şi sănătate. Valoarea finanţării acordate unui singur proiect poate varia între 1.000 şi 30.000 euro.
Anul trecut au fost selectate 10 proiecte, în valoare totală de 310.000 euro, dintr-un total de 384 de proiecte propuse de organizaţii din întreaga ţară.
[link – detalii complete despre acest program]
Alături de victimele inundaţiilor
Fundaţia Vodafone România a fost anul trecut alături de victimele inundaţiilor din judeţul Galaţi, prin finanţarea lucrărilor de reabilitare a şcolilor din localităţile cele mai grav afectate. În condiţiile în care 920 de preşcolari şi şcolari se aflau în imposibilitatea de a începe cursurile, Fundaţia Vodafone România a alocat 50.000 de euro pentru repararea şi reamenarea şcolii din comuna Costache Negri şi a grădiniţei din comuna Cudalbi.
În plus, şcoala din Costache Negri a fost dotată cu trei calculatoare şi un proiector, iar câteva sute de copii au primit pachete cu îmbrăcăminte.
[link – galerie foto]
Secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi
Anul trecut, către sfârşitul lunii noiembrie, a fost gata cel mai mare proiect finanţat de către Fundaţia Vodafone România. Spitalul Marie Curie are acum o nouă secție de terapie intensivă pentru nou-născuți, care a fost construită și amenajată cu sprijinul Fundației Vodafone România, în parteneriat cu Asociația Inima Copiilor.
Construcția noii Secții a durat 16 luni și a presupus getionarea unui buget de 2,165 de milioane de euro, în cadrul proiectului fiind agrenați aproximativ 30 de constructori și furnizori.
[link – detalii complete]